τραινοσε τρένα

Τσίπρας: Για τα λόμπι των διοδίων γίνεται η εκποίηση του ΟΣΕ

Το Μάιο του 2013 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τον ΟΣΕ και είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Τα επιχειρήματά του ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι διαχρονικά, οπότε σκεφτήκαμε να θυμηθούμε μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του.

– Μόνο στη χώρα μας ο σιδηρόδρομος είναι διαχρονικά απαξιωμένος από τις παλιότερες εποχές και κυρίως τα χρόνια της ανάπτυξης όταν τα ισχυρά λόμπι των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών επιχείρησαν να διατηρήσουν ισχνό το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας, προκειμένου να είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρος αγορά η αγορά των αυτοκινήτων.

-Στην υπόθεση του ΟΣΕ, όπως και στην υπόθεση της Ολυμπιακής, όπως και στην υπόθεση του ΟΤΕ έχουμε ένα προσχεδιασμένο, προμελετημένο από τους τεχνοκράτες, τους κυνικούς νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

– Και μετά ανέλαβαν να πριονίσουν τον Οργανισμό, με τη συνέργεια και παρότρυνση των γνωστών λόμπι των αυτοκινητοβιομηχανιών, το γνωστό λόμπι των αυτοκινητοδρόμων και των διοδίων, προκειμένου να εξοντώσουν τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να εξοντώσουν τους σιδηροδρομικούς, στέλνοντας εκατοντάδες έμπειρους υπαλλήλους να βρίσκονται δίχως αντικείμενο εργασίας σε νοσοκομεία και σε δήμους.

– Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, απ’ αυτές οι εκπρόσωποι των οποίων κάθονται να μας δίνουν συμβουλές και υποδείξεις, σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχουν εκχωρήσει τις δραστηριότητες του σιδηροδρόμου, έχουν πουλήσει τα δίκτυα σε ιδιώτες και σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχουν απαξιώσει τόσο το σιδηρόδρομο όσο έχει συμβεί στη χώρα μας.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για ένα σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας, για έναν σιδηρόδρομο που θα παρέχει γρήγορη και ασφαλή μεταφορά, για ένα δημόσιο σιδηρόδρομο προσιτό στο λαό ,μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση.

* Το κείμενο εντόπισε ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλης στο λογαριασμό του στο Facebook

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ