Τσίπρας

Τσίπρας: Έγκλημα η «έξοδος στις αγορές» (VIDEO)

Πηγή: Αυγή (11 Απριλίου 2014)

Έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την έξοδο της χώρας μας στις αγορές, αφού ενταφιάζει τη συζήτηση και τη προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους και της διαγραφής μεγάλου μέρους του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, μιλώντας στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «προεκλογικό επικοινωνιακό δώρο της ελληνικής κυβέρνησης προς τη κ. Μέρκελ, δώρο που θα πληρωθεί όμως με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων».

«Επιβαρύνουμε το χρέος, πριμοδοτούσε τους κερδοσκόπους με τοκογλυφικά επιτόκια. Και πανηγυρίζουμε από πάνω» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Παρατήρησε ότι τρόικα και ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισαν να ξαναβγούν στις αγορές με ένα απαγορευτικό επιτόκιο, ενώ σημείωσε ότι τα πενταετή ομόλογα θα αποδώσουν εγγυημένα κέρδη στους «επενδυτές» πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι πασιφανές ότι όχι μόνο δε βγαίνουμε σε ξέφωτο, αλλά παραμένουμε εγκλωβισμένοι στη παγίδα του χρέους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε ότι η επιλογή της διατήρησης της παγίδας του χρέους χρησιμοποιείται «ως εργαλείο εκβιασμού των λαών για την εφαρμογή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ