Δηλώσεις για τη χούντα να… πνιγείς στο Ποτάμι

1) Ο «φιλόσοφος» του Ποταμιού, Στέλιος Ράμφος υποστηρίζει (και κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν τον διαψεύδει) ότι η χούντα άφησε μηδενικό χρέος.

https://www.youtube.com/watch?v=98jQhG_bKI0

Πρόκειται φυσικά για ψέμα που ούτε οι συνταγματάρχες δεν θα τολμούσαν να εκστομίσουν για να στηρίξουν το καθεστώς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το χρέος από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.

Για την ακρίβεια η χούντα εκτός του ότι υπήρξε η περίοδος της μεγαλύτερης ρεμούλας και διαφθοράς από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έστησε και ορισμένα από τα μεγάλα οικονομικά τζάκια, που σήμερα στηρίζουν την άνοδο του Ποταμιού. Αυτός είναι ο βασικός συνδετικός σας κρίκος με την επταετία και από αυτόν δεν θα μπορέσει να απογαλακτιστεί ποτέ το κόμμα των εκδοτών και των εργολάβων.

2) Δυο εβδομάδες αργότερα το Ποτάμι επανήλθε στην υπόγεια φιλοχουντική στάση που εκφράζει εδώ και χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης. “Η εξέγερση των φοιτητών το ’73″ διαβάσαμε σε ανακοίνωση του κόμματος” ήταν μια ηρωική πράξη που έγινε κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής”.

topotami

Δεν χρειάζεται φυσικά να μπει κανείς στον κόπο να εξηγεί στον “δημοσιογράφο – πλυντήριο της Χρυσής Αυγής”, Σταύρο Θεοδωράκη, ότι στα χρόνια της δικτατορίας δεν υπήρχαν πολιτικά κόμματα.

3) Από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του κόμματος υποστηρίζει ότι οι «χουνταίοι» δεν ήθελαν ιδιωτικά ΑΕΙ.

Όπως του υπενθύμισε η ΕΦ.ΣΥΝ «Είναι πασίγνωστο γεγονός ότι η αντίθεση των φοιτητών στη δημιουργία από τη χούντα ιδιωτικών ΑΕΙ υπήρξε ένα από τα βασικά στοιχεία που γιγάντωσαν το αντιδικτατορικό κίνημα… Οταν πληροφορηθήκαμε στο ΕΜΠ, τον Ιανουάριο του 1973, την ύπαρξη ξενόγλωσσου ιδιωτικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου στην Αγία Παρασκευή, προχωρήσαμε σε αποχή που επεκτάθηκε σε όλες τις σχολές. Ηταν η αρχή του «θερμού» 1973, που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Νοέμβρη. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση του «Συντάγματος» του 1968, ο Παπαδόπουλος είχε αναρωτηθεί μήπως πρέπει να επιτραπούν και επισήμως τα ιδιωτικά ιδρύματα, αλλά φοβήθηκε ο ίδιος ότι έτσι «θα δημιουργηθή ένα πολυπληθές προλεταριάτον, η υπέρμετρος διόγκωσις του οποίου θα έχη δυσμενείς κοινωνικάς επιπτώσεις». Ετσι, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που άνοιξαν με την άδεια της χούντας ήταν παράνομα, ακόμα και με το δικό της Σύνταγμα.

4) Ο Στέλιος Ράμφος δηλώνει ότι το μεγαλύτερο κακό που έκανε η χουντα ήταν η μεταπολίτευση.

Δεν ήταν τα βασανιστήρια, οι εκτελέσεις και οι δολοφονίες. Δεν ήταν η κατάλυση της δημοκρατιας. Δεν ήταν η τραγωδία της Κύπρου. Δεν ήταν η προσβολή κάθε έννοιας πολιτισμού. Το βασικό πρόβλημα για τον φιλόσοφο του ποταμιού ειναι η δημοκρατία που ακολούθησε.
Όπως εξήγησε άλλωστε και το κόμμα σε ανακοίνωση του, μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία… το θέμα δεν ειναι αν θα εχεις αντιδημοκρατικεσ εξουσίες. Το θέμα ειναι να χρησιμοποιείς τις υπερεξουσίες για… καλό σκοπό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ