Στιγμιότυπο από την επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στην πορεία του Πολυτεχνείου στα Ιωάννινα, στις 17 Νοεμβρίου 2020. (Πηγή: Επιτροπή Υπεράσπισης των 25 Διωκόμενων Φοιτητών)

Τρία χρόνια μετά διώκονται για το «έγκλημα» να διαδηλώσουν για το Πολυτεχνείο (Video)

του Χρήστου Αβραμίδη
Πηγή: Documento

Μπορεί ο νόμος για την απαγόρευση διαδηλώσεων να είναι πλέον κουρελόχαρτο και ο κορονοϊός να μη θεωρείται πλέον πανδημία, όμως κάποιοι ακόμη πληρώνουν τις συνέπειες της συμμετοχής τους σε «απαγορευμένες» διαδηλώσεις.

Και δεν μιλάμε μοναχά για τους τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχικούς που προκαλεί ένας άγριος ξυλοδαρμός. Την Τρίτη 6 Ιουνίου δικάζονται οι άνθρωποι που συνελήφθησαν στα Γιάννενα, διότι έκαναν το «έγκλημα» να διαδηλώσουν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και, μάλιστα, συνελήφθησαν, παρότι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν άγριους ξυλοδαρμούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως φαίνεται από τα σχετικά ντοκουμέντα. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως, ενώ ο λόγος που κατεστάλησαν οι διαδηλώσεις ήταν, με βάση την κυβέρνηση, η προστασία από τον κορονοϊό, τελικά οι συλληφθέντες στοιβάχτηκαν χωρίς μέτρα προστασίας σε κλούβες και κρατητήρια για πολλές ώρες. Δηλαδή, με βάση τις μαρτυρίες, στα Γιάννενα είχε γίνει ακριβώς ότι συνέβη την ίδια μέρα και στην Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος των προστίμων ξεπέρασε τα 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να εξοντώσει οικονομικά τους φοιτητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και διέμεναν στις εστίες των Ιωαννίνων.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το κάλεσμα που δημοσίευσε η Επιτροπή Υπεράσπισης των 25 διωκόμενων φοιτητών. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε εδώ τα τεκμήρια της αστυνομικής βαρβαρότητας, με τους τραυματισμένους διαδηλωτές.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ