Ιδέα δεν φάνηκε να έχει ο Ντάισελμπλουμ για το θέμα που περίμεναν τα ελληνικά ΜΜΕ

Το βλέμμα του Ντάισελμπλουμ όταν τον ρωτάνε για την El Dorado

Με ειλικρινή απορία φάνηκε να κοιτάζει ο Ντάισελμπλουμ την ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, όταν τον ρώτησε αν συζητήθηκε στο Eurogroup το θέμα της El Dorado.

Για ημέρες ελληνικά μέσα ενημέρωσης άφηναν να εννοηθεί ότι αυτό θα ήταν ένα από τα βασικότερα ζητήματα συζήτησης. Η ανταποκρίτρια μάλιστα επέμενε ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος της είχε πει ότι ο χειρισμός της υπόθεσης El Dorado αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο Ντάισελμπλουμ πάντως δεν φάνηκε να καταλαβαίνει καν την ερώτηση.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν επιχειρείται παρέμβαση στην ελληνική πολιτική σκηνή από το εξωτερικό. Ο υπουργός εμπορίου του Καναδά έκανε ήδη αισθητή την παρουσία του στη συζήτηση για να στηρίξει τα επιχειρήματα του καναδικού κολοσσού.

Όπως εξηγούσε παλαιότερα ο αναλυτής και συγγραφέας Ιβς Ένγκλερ, η κυβέρνηση του Καναδά συνηθίζει να “τραμπουκίζει” κυβερνήσεις που δημιουργούν προβλήματα στις εταιρείες της, ενώ οι πρεσβείες του Καναδά λειτουργούν συχνά σαν εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του Κονγκό, όπου καναδικές εταιρείες κατηγορούνται ότι διευκόλυναν τη σφαγή δεκάδων κατοίκων που αντιδρούσαν στις δραστηριότητές τους. Όταν η κυβέρνηση του Κογκό απείλησε να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας σε μια από αυτές, ο Καναδάς την εκδικήθηκε διακόπτοντας τη διαγραφή χρέους που είχε συμφωνηθεί στο κλαμπ του Παρισιού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από συνέντευξη του Ιβς Ένγκλερ στο TRNN:

Περισσότερα για τη στάση της καναδικής κυβέρνησης θα συζητήσουμε όμως στο επόμενο ραδιοφωνικό INFO-WAR. Συντονιστείτε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ