Εισβολή με πολλούς αποδέκτες στο Πολυτεχνείο

Βίντεο από την επιχείρηση, που πραγματοποίησε στους χώρους του Μετσόβιου Πολυτεχνείου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χωρίς να ειδοποιηθούν καν οι πρυτανικές αρχές.

Για άλλη μια φορά το βίντεο δεν δείχνει τίποτα το αξιόποινο εκτός αν στις «έκνομες» ενέργειες συμπεριλαμβάνεται η ύπαρξη σημαιών για συγκεντρώσεις και οι προστατευτικές μάσκες για τα δακρυγόνα.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι υπήρξαν «καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων… Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν έξι (6) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί».

Όπως μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αρχικά υπήρχαν φήμες ότι η αστυνομία αναζητούσε τον server που εξυπηρετεί το δίκτυο Indymedia – κίνηση που θα αποτελούσε σαφές μήνυμα και προς όσους θέλουν να διατηρήσουν ζωντανό το σήμα της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης  μετά τη διακοπή της αναμετάδοσης από την EBU.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

(Το Βίντεο που ακολουθεί έχει μονταριστεί από την αστυνομία και έχει αφαιρεθεί ο ήχος)

 

Σχετικά θέματα:
Η χούντα τελείωσε το 73;
Το Indymedia, η φασίζουσα δεξιά και ο Σαμαράς

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ