λευκός πύργος αστυνομία ΕΛ.ΑΣ

To Βήμα διαψεύδει τη διάψευση των Ελληνικών Hoaxes για αποστολή της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα πληρώνει τον βαρύτερο φόρο σε κρούσματα και ανθρώπινες ζωές από την επιδημία του κορονοϊου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε απόφαση για διάθεση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 60 οχήματα και άλλο εξοπλισμό.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε ότι «ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο Σύστημα Υγείας για να ανασάνει, εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους».

Η επίσκεδψη Χρυσοχοϊδη στη Βόρεια Ελλάδα επιβεβαιώνει και σε συμβολικό επίπεδο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, όχι με την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά με γκλοπ και πρόστιμα από τις δυνάμεις καταστολής.

Την ίδια ώρα ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα, αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ από την Αθήνα «επειδή εκτιμάται ότι το μείγμα κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης, χαλαρότητας και διαφθοράς δεν βοηθά τη Θεσσαλονίκη να ανακάμψει». Πάλι οι πολίτες φταίνε δηλαδή.

Πριν από μερικές ημέρες σχετικό ρεπορτάζ του Mega, που έκανε λόγο για μεταφορά δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ προς την βόρεια Ελλάδα, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς έδειχνε ότι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η αστυνομική καταστολή.

Να σημειωθεί ότι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι «ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα».

Στο ρεπορτάζ του Mega όμως είχε αντιδράσει η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes, ο μοναδικός fact checker που έχει ορίσει το Facebook στην Ελλάδα για να αποφασίζει ποιές αναρτήσεις μπορούν να δημοσιεύονται. To σχετικό κείμενο είχε τίτλο «Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΔΕΝ μεταφέρονται στη Βόρεια Ελλάδα» και επικαλούνταν ως μοναδική πηγή το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της ΓΑΔΑ. Το συμπέρασμά τους, από την αναμετάδοση των πληροφοριών της ΓΑΔΑ, ήταν ότι «η είδηση περί ισχυρής μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων προς τη βόρεια Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά συνέπεια οι υπό εξέταση ισχυρισμοί καταρρίπτονται».

Ποιο ήταν λοιπόν το πρόβλημα; Αν οι δυνάμεις θα ήταν ισχυρές (που ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα είναι); Ή μήπως ότι η αποστολή αστυνομικών αντί γιατρών στραπατσάρει την εικόνα των άριστων της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ