ρωσία twitter Russia Today Sputnik

Το Twitter κόβει τις διαφημίσεις ρωσικών μέσων ενημέρωσης

Ακολουθώντας το κλίμα της αντιρωσικής υστερίας, που προωθούν στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί και τμήματα του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, η εταιρεία Twitter ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον διαφημίσεις από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik και θα απομακρύνει άμεσα όσες υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Παρά το γεγονός ότι κανένας δεν έχει παρουσιάσει επαρκή στοιχεία, η εταιρεία αποδέχεται τη θεωρία ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στη διενέργεια των αμερικανικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους New York Times, οι αμερικανικές αρχές ασκούν πιέσεις στο Russia Today να δηλωθεί σαν foreign agent δηλαδή σαν εντολοδόχος ξένου κράτους, με βάση νομοθεσία του 1938 η οποία είχε ψηφιστεί για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική προπαγάνδα της Γερμανίας.

Ένα μετά το άλλο τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν σχεδόν μονοπωλιακό έλεγχο των social media, λαμβάνουν θέσεις μάχης απέναντι σε χώρες που ενοχλούν την Ουάσινγκτον.

Πριν από μερικές εβδομάδες και ο δημιουργός του Facebook Μάρκ Ζούκερμπεργκ, είχε ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας για τον έλεγχο της ρωσικής επιρροής.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ