τελευταίο ταξίδι καζαντζάκης

Το «Τελευταίο Ταξίδι» στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα

Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διεξάγεται για έξι ημέρες με δεκάδες προβολές ταινιών, αφιερώματα, εκθέσεις, κινηματογραφικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, προβάλλεται και το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, «Τελευταίο Ταξίδι», την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 23:11, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου (Φαβιέρου & Παπαναστασίου, Χαλκίδα).

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το «Τελευταίο Ταξίδι» έλαβε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε για έξι εβδομάδες σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest έρχεται και φέτος να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από τη μεγάλη οθόνη, πιστό στο ραντεβού του με τους δημιουργούς και το κοινό.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest με16 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας έχει αναδειχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η πόλη της Χαλκίδας είναι πια ένας καθιερωμένος τόπος συνάντησης του κοινού με τους κινηματογραφιστές, αλλά και των δημιουργών μεταξύ τους, και λειτουργεί ως κυψέλη δημιουργικότητας, ουσιαστικής επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.

Με πάγια επιθυμία του τη στήριξη της εγχώριας κινηματογραφίας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest συγκεντρώνει και παρουσιάζει την ετήσια παραγωγή Ελληνικών ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας το έργο των ανεξάρτητων δημιουργών και συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους να ρίξουν το δικό τους φως σε κάθε πιθανή έκφανση της ζωής που εκτυλίσσεται μέσα και γύρω μας.

Με 120 ταινίες που καταγράφουν τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μας, από γεγονότα που θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος μέχρι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, έμπειροι και νέοι κινηματογραφιστές μας καλούν για 6 μέρες να σβήσουμε τα φώτα, να κάτσουμε αναπαυτικά και να περιπλανηθούμε στις ιστορίες που αφηγούνται οι εικόνες.

Δείτε το πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest: https://www.docfest.gr/fileup/WEBPROG_2022.pdf

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://www.docfest.gr/


Το «Τελευταίο Ταξίδι» συνεχίζει να είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για τους κατοίκους εξωτερικού στο Vimeo, στη διεύθυνση https://vimeo.com/ondemand/lastvoyage

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ