τελευταίο ταξίδι

To «Τελευταίο Ταξίδι» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για λίγες προβολές

Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, «Τελευταίο Ταξίδι», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Αθήνα), για λίγες προβολές από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το «Τελευταίο Ταξίδι» έλαβε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε με επιτυχία σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Τώρα επιστρέφει στην Αθήνα, για λίγες προβολές στον κινηματογράφο Τριανόν, από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022.

Πληροφορίες: κινηματογράφος Τριανόν


Το «Τελευταίο Ταξίδι» συνεχίζει να είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για τους κατοίκους εξωτερικού στο Vimeo, στη διεύθυνση https://vimeo.com/ondemand/lastvoyage

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ