οσε εκτροχιασμός

Το πόρισμα που έβλεπε τα τρένα να περνούν (video)

Πηγή: ΠΡΙΝ
Συνεχίζεται η μυστηριώδης καθυστέρηση του πορίσματος για το δυστύχημα ΟΣΕ στο Άδενδρο.

Ήταν νύχτα. 13 Μαΐου 2017. Η χώρα συγκλονίζεται. Τρεις νεκροί, και πολλοί τραυματίες στην εντατική. Παιδιά που θα μεγαλώσουν ορφανά από πατέρα. Το προκαταρκτικό «ανεξάρτητο πόρισμα» του ΟΣΕ βγήκε μέσα σε πέντε μόλις μέρες. Προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση για το ποιος φταίει. «Φταίει ο νεκρός μηχανοδηγός», είπαν.

Συνήθως τα κανονικά πορίσματα δημοσιεύονται 30 έως 45 μέρες μετά. Όμως ενώ η εταιρία εξέδωσε το προκαταρκτικό πόρισμα με ασυνήθιστη ταχύτητα, σχεδόν δυόμιση μήνες μετά, το κανονικό πόρισμα αγνοείται…

https://www.facebook.com/pringr1/videos/1527824693944493/

Πολλοί σχολιάζουν ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στην πρόθεση να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση χωρίς εμπόδια ώστε στη συνέχεια οι αναμφισβήτητες ευθύνες που προκύπτουν να επιρριφθούν στους… προηγούμενους. Βαφτίζοντας έτσι την «αποκρατικοποίηση» ως μία κίνηση που θα φέρει ασφάλεια.

Μόνο που η ιδιωτικοποίηση και η συνεπαγόμενη απαξίωση είχε ξεκινήσει πολύ πριν το ατύχημα. Και είναι ο βασικός λόγος που εκτροχιάστηκε το τραίνο.

Κοιτάζοντας κάτω από τα συντρίμμια, παρακολουθούμε μικρά επεισόδια ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας ενός κατά τα άλλα κρατικού οργανισμού. Επεισόδια που συνέβαλαν στην υπονόμευση του και διευκολύνουν μια ακόμα μνημονιακή υποχρέωση. Την τελική ιδιωτικοποίηση. Πρωταγωνιστές τους, κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εργολάβοι, μνημονιακοί νόμοι αλλά ακόμα και μια γνωστή Γερμανική εταιρία…Η Siemens

Επιχειρούμε να ανοίξουμε την συζήτηση που θέλουν να κλείσουν.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Χρήστος Νασιουτζίκης με βάση την έρευνα του Χρήστου Αβραμίδη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ