Τα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν από τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας.

Το NYPD δαπανά περισσότερα από τον αμυντικό προϋπολογισμό της Β. Κορέας

Η ανάγκη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία περιμετρικά της Κίνας, ωθεί τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν τη Β. Κορέα σαν μια στρατιωτική υπερδύναμη.

Στην πραγματικότητα, όπως μας θύμιζε πρόσφατα ο αναλυτής Ajit Singh, ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της Πιονγκ Γιανγκ είναι μικρότερος από αυτόν της αστυνομίας τη Νέας Υόρκης.

Η Βόρεια Κορέα δαπανά 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε στρατιωτικό εξοπλισμό ενώ τα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης έχουν για το 2017 συνολικό προϋπολογισμό 5.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

https://twitter.com/ajitbirsingh/status/938109494936113152

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας έχουν εξαιρετικά παλιό στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως φαίνεται σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες που παρουσιάζει κατά διαστήματα το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ.

Το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο με περίπου 1.1 εκατομμύριο προσωπικό. Πραγματικά η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό στρατιωτών ανά κάτοικο (47.4 στρατιώτες ανά χίλιους κατοίκους ή 305 στρατιώτες ανά χίλιους κατοίκους εάν συμπεριλάβουμε και τους εφέδρους).

Πολύ ψηλά στην ίδια κατάταξη συναντάμε χώρες όπως η Ερυθραία, το Μπρουνέι, το Νότιο Σουδάν και η Ελλάδα, που δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την ανάπτυξη των όπλων μαζικής καταστροφής, ο αριθμός των στρατιωτών τόσο σε απόλυτα όσο και σε σχετικά μεγέθη είναι δευτερεύον (εάν όχι ασήμαντο) στοιχείο για το αξιόμαχο ενός στρατεύματος.

Το NYPD είναι λοιπόν πολύ πιο αξιόμαχο από τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας και σίγουρα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους με τα όπλα που έχει στη διάθεσή του – στη συντριπτική πλειονότητά μαύρους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ