τελευταίο ταξίδι καζαντζάκης

Το ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι» στο Λος Άντζελες

Η Ελληνική Βιβλιοθήκη Νοτίου Καλιφόρνιας και οι Φίλοι του Νίκου Καζαντζάκη στο Λος Άντζελες διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι» του Άρη Χατζηστεφάνου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Cinemark Downey & XD, στο Ντάουνι της Καλιφόρνιας στις 17:00. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Κρατήσεις στο [email protected].

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ένωση Κρητικών Νοτίου Καλιφόρνιας, την Κρητική Ομόνοια της Κομητείας Όραντζ και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το «Τελευταίο Ταξίδι» έλαβε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε για έξι εβδομάδες σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


Το «Τελευταίο Ταξίδι» συνεχίζει να είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για τους κατοίκους εξωτερικού στο Vimeo, στη διεύθυνση https://vimeo.com/ondemand/lastvoyage

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ