Χρυσή Αυγή υπόθεση όλων

Το ντοκιμαντέρ που πρέπει όλοι να στηρίξουμε

Που βρίσκεται σήμερα το φαινόμενο του ναζισμού στην Ελλάδα; Η έξοδος της Χρυσής Αυγής από το ελληνικό κοινοβούλιο φαίνεται να καθησυχάζει τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, ακριβώς τη στιγμή που ο κίνδυνος μεγαλώνει, λόγω των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που δημιουργούνται στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει πλέον στην κορύφωσή της, είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να παρακάμψουμε την έλλειψη κάλυψης της υπόθεσης από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να ενισχύσουμε ανεξάρτητες προσπάθειες που επικεντρώνονται στη νεοναζιστική οργάνωση.

Η σκηνοθέτρια Angelique Kourounis, έπειτα από το εξαιρετικό «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», όπου προσπάθησε να διεισδύσει με κίνδυνο της ζωής της και των συνεργατών της στο ναζιστικό μόρφωμα, συνεχίζει με μια καινούρια ταινία: «Χρυσή Αυγή υπόθεση όλων μας».

Η ερώτηση αυτήν τη φορά είναι: Ποια θα μπορούσε να είναι η αντίσταση σ’ αυτήν την ιδεολογία που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Επί του θέματος τα τελευταία αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι άκρως ανησυχητικά. Η ίδια Θέλει να ερευνήσει κατά πόσον η Δημοκρατία μπορεί να αντισταθεί στη Χρυσή Αυγή χωρίς να ποδοπατήσει τις αξίες της.

Τα γυρίσματα της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας άρχισαν εδώ και ένα χρόνο και θα διαρκέσουν ως το τέλος της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.

Όπως η πρώτη της ταινία, έτσι και η «Χρυσή Αυγή υπόθεση όλων μας» χρηματοδοτείται από τη συνεισφορά όλων μας. Μπορείτε να δώσετε τη δική σας στήριξη εδώ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ