Το Ισραήλ που φυλακίζει όσους το μποϊκοτάρουν ζητά μποϊκοτάζ του Airbnb

Το Ισραήλ, το οποίο απειλεί ακόμη και με επτά χρόνια φυλάκισης τους πολίτες του που συμμετέχουν ή στηρίζουν το διεθνή αποκλεισμό της χώρας, καλεί τώρα τους πολίτες όλου του κόσμου να μποϊκοτάρουν την υπηρεσία Airbnb.

Tο Airbnb ύστερα από χρόνια έκανε δεκτό το αίτημα ακτιβιστών που υποστήριζαν ότι βάσει του διεθνούς δικαίου είναι παράνομο να διαφημίζει σπίτια προς ενοικίαση σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η απόφαση αποτελεί μια ακόμη μεγάλη νίκη για το κίνημα BDS που καλεί τη διεθνή κοινότητα σε εμπορικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί σε βάρος των Παλαιστινίων.

Η απόφαση πάντως του Airbnb να αποκλείσει από τις λίστες του σπίτια στα κατεχόμενα δεν περιλαμβάνει τις περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι οποίες επίσης χαρακτηρίζονται ως κατεχόμενα εδάφη με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τελικά μόνο 200 σπίτια.

Οι συνεχείς επιτυχίες του BDS σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκάσει αρκετές υπηρεσίες και υπουργεία του Ισραήλ να πραγματοποιούν συντονισμένες επιχειρήσεις προπαγάνδας εναντίον του κινήματος.

Το αποκορύφωμα των αντιδράσεων είναι το σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στις δικαστικές αρχές της χώρας να φυλακίζουν έως και για επτά χρόνια όσους υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ του κράτους-τρομοκράτη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ