Το INFO-WAR προτείνει βιβλία για το καλοκαίρι

Επειδή πάντα θεωρούσαμε ότι οι παραλίες αποτελούν, μεταξύ άλλων, προνομιακούς χώρους διαβάσματος, παρουσιάζουμε 12 βιβλία με τα οποία ασχοληθήκαμε τη σεζόν που πέρασε.

Από την πολιτική οικονομία ενός iPhone μέχρι το κόμικ του Τάσου Θεοφίλου και από το μυθιστόρημα της Μαριάνας Τζιαντζή μέχρι την επανακυκλοφορία του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου, υπάρχουν αρκετά βιβλία για να τα γεμίσετε άμμο και αυτό το καλοκαίρι.

Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία και ορισμένα από τα βιβλία είναι εκδόσεις παλαιότερων χρόνων.

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και τα σχετικά αφιερώματα του INFO-WAR στα βιβλία και τους συγγραφείς.


Αντίο στις αυλές των θαυμάτων

H Μαριάννα Τζιαντζή παρουσιάζει την Ελλάδα του 60, του 70 και του 2000 με “πρόσχημα” ένα ταξίδι στην Ελευσίνα για την κηδεία του Στέλιου Καζαντζίδη. Όταν μια από τις πιο δυνατές δημοσιογραφικές πένες αφιερώνεται στο μυθιστόρημα, το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.


Το Κεφάλαιο. Πρώτος τόμος

Μια νέα μετάφραση από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση και στιβαρή επιστημονική επιμέλεια σε ένα βιβλίο που εξαντλήθηκε και επανακυκλοφόρησε.

Ο Φιδέλ Κάστρο για τον Αλιέντε
Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο σημαντικά ντοκουμέντα: Η ιστορική ομιλία του Φιδέλ Κάστρο λίγες μόνο μέρες μετά το πραξικόπημα Πινοσέτ στη Χιλή και ένα άρθρο που έγραψε το 2008 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλιέντε. Από τις εκδόσεις Τόπος, με επιμέλεια, πρόλογο και επίμετρο του καθηγητή Δημήτρη Καλτσώνη.

Αλιέντε Φιντέλ

The Entrepreneurial State
Η καθηγήτρια Οικονομικών Μαριάνα Ματσουκάτο κατάφερε να εξοργίσει τους «φιλελέ» ολόκληρου του πλανήτη αποδεικνύοντας τα κρατικοδίαιτα χαρακτηριστικά των πατέρων τού επιχειρείν και της «καινοτομίας». Ένα παλαιότερο βιβλίο που μας ενέπνευσε και για το ντοκιμαντέρ THIS IS NOT A COUP.

Οι ένοχοι
Οι εκδόσεις Κουκκίδα παρουσιάζουν ένα πανέξυπνο μυθιστόρημα του Χουάν Βιγιόρο, του σημαντικότερου εν ζωή συγγραφέα του Μεξικού. Τον γνωρίσαμε όταν ήρθε στην Αθήνα και συζητήσαμε για… ναρκωτικά, τις ΗΠΑ και τον Τραμπ.

Σκοτώνουν τους Έλληνες
Το βιβλίο του Φρεντερίκ Λορντόν εξετάζει την επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα από την «Γερμανική Ευρώπη» και τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο συγγραφέας αποδίδει στη στρατηγική ατολμία και την άρνηση να αντιμετωπίσει τη ρήξη. Από τις εκδόσεις Τόπος.

Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Κώστας Λουλουδάκης συμπυκνώνει σε ένα βιβλίο τις σχέσεις καπιταλισμού-φασισμού και τον τρόπο που καθόρισαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τις ημέρες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου μέχρι τις ημέρες μας. Από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Οι θύελλες της προόδου
Το νέο βιβλίο του Ευτύχη Μπιτσάκη μας ταξιδέψει από την επιστήμη στα χρόνια του Προμηθέα μέχρι την άρνηση της επιστήμης στα χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ.

επιστήμη Μπιτσάκης

Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα
Τα πλήρη πρακτικά και το ιστορικό των δικών του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του: Μεγάλο μέρος από τα σήματα Βαβούδη, τα υπομνήματα μετατροπής της θανατικής ποινής των Μπελογιάννη, Μπάτση και Καλούμενου σε ισόβια κάθειρξη, σχολιασμός για τον τρόπο διεξαγωγήςμ καθώς και το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι δίκες. Το περιεχόμενο των ιστορικών ντοκουμέντων συμβάλλει στο να αποκτήσει ο αναγνώστης τη δική του οπτική απέναντι στα συγκεκριμένα δραματικά γεγονότα.


Το δημόσιο χρέος

Μια από τις πληρέστερες και πιο ριζοσπαστικές αναλύσεις για την ιστορία και το ρόλο του δημοσίου χρέους από τον συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Red Marks.
τουσέν βιβλίο

Κερδίζοντας Χρόνο: Η καθυστερημένη κρίση του δημοκρατικού καπιταλισμού
Το βιβλίο του Βόλφγκανγκ Στρεκ προσφέρει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κριτικές του σύγχρονου καπιταλισμού και της ΕΕ, που έχουν διατυπωθεί τα τελευταία χρόνια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

Οθέλος
Ένα βιβλίο γραμμένο εν πολλοίς στο κελί κάποιας φυλακής. Μια pulp τραγωδία σε κείμενα-σενάριο του Τάσου Θεοφίλου και εικονογράφηση της Χριστίνας Σ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ