ραφαέλα πλαστήρα

To BDS Greece καλεί την αντικαταστάτρια της Πλαστήρα να μην πάει στο Ισραήλ

Η οργάνωση BDS Greece, που εκπροσωπεί στη χώρα μας το διεθνές κίνημα για την αποκλεισμό του κράτους του Ισραήλ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του την απόφαση της Ραφαέλα Πλαστήρα να μην συμμετάσχει στα φετινά καλλιστεία Μυς Υφήλιος που θα πραγματοποιηθούν στο Ισραήλ και καλεί ην αντικαταστάτριά της Σοφία Αραπογιάννη, να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Η απόφαση της Ραφαέλας Πλαστήρα, την οποία είχαμε παρουσιάσει στο info-war.gr από την περασμένη εβδομάδα, έχει προκαλέσει κύματα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Η ίδια εξήγησε τη στάση της με σειρά μηνυμάτων στο λογαριασμό της στο Instagram αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του BDS Greece:
Το BDS Greece εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και συγχαίρει την Ελληνίδα Σταρ Ελλάς Ραφαέλα Πλαστήρα για την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Miss Universe 2021» (Μις Υφήλιος) που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην πόλη Ελιάτ με την στήριξη του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Όπως αναφέρει στον λογαριασμό της στο Instagram: «Δεν μπορώ να ανέβω σε αυτή τη σκηνή και να προσποιηθω πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι μάχονται για τη ζωή τους εκεί έξω». Το μήνυμα, που συνοδεύεται από Παλαιστινιακές σημαίες, έχει προκαλέσει διεθνές κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε Παλαιστινιακές κοινότητες.

Ως BDS Greece καλούμε την αντικαταστάτρια της Ραφαέλα Πλαστήρα, Σοφία Αραπογιάννη, να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο φετινό διαγωνισμό ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και στους Ισραηλινούς πολίτες που μάχονται απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς του Ισραήλ.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής απέσυρε την υποστήριξή της προς τον διαγωνισμό καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο την εγκληματική πολιτική του Τελ Αβιβ.

Το BDS είναι ένα κίνημα αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ