Φαραντούρη, Μπάσης, BDS Greece, μποϊκοτάζ, Ισραήλ

Το BDS Greece καλεί Μ. Φαραντούρη και Δ. Μπάση να ακυρώσουν εμφάνισή τους στο Ισραήλ

To BDS Greece καλεί τη Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Μπάση να ακυρώσουν την επερχόμενη εμφάνισή τους στο Τελ Αβίβ και να ενώσουν τις φωνές τους με δεκάδες άλλους καλλιτέχνες και χιλιάδες πολίτες στο κίνημα για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις στο Ισραήλ, όσο αυτό συνεχίζει την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του BDS Greece:

Η Μαρία Φαραντούρη και Δημήτρης Μπάσης πρόκειται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην Όπερα. Λίγες ημέρες πριν από αυτή την εμφάνισή τους το ισραηλινό κράτος εξαπέλυσε για άλλη μια φορά αεροδρομικές επιδρομές στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους 8 παιδιά και 3 γυναίκες, και να τραυματιστούν πάνω από 100 άλλοι Παλαιστίνιοι.

Σε έναν μόνο βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 8 μέλη της ίδιας οικογένειας ενώ κοιμόντουσαν στο σπίτι τους.

Το πολιτιστικό μποϊκοτάζ, εμπνευσμένο από το κίνημα της Νότιας Αφρικής εναντίον του απαρτχάιντ είναι ένας μη βίαιος τρόπος για να ασκηθεί πίεση στο ισραηλινό κράτος έτσι ώστε να σταματήσει να καταπατά το διεθνές δίκαιο.

Οι διεθνείς καλλιτέχνες με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις στο Ισραήλ υποστηρίζουν έμμεσα τα εγκλήματα πολέμου, την εθνοκάθαρση, το απαρτχάιντ και τη διαιώνιση της κατοχής του παλαιστινιακού λαού, ενός λαού που παλεύει για να τερματιστεί η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη. Το ισραηλινό κράτος εκμεταλλεύεται κάθε διεθνή καλλιτεχνική εμφάνιση στο Ισραήλ για να ξεπλύνει τα εγκλήματά του, να στρέψει τα βλέμματα του κόσμου μακριά από αυτά, καθώς και να παρουσιάζεται ως ένα κανονικό κράτος που στηρίζει τον πολιτισμό.

Καλλιτέχνες, μη γίνεστε συνένοχοι στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους!

Ακυρώστε τις εμφανίσεις σας στο Ισραήλ μέχρι να σεβαστεί τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ