Make the economy scream

Τι έγραψαν οι κριτικοί για το Make the economy scream

Το Make the economy scream προβάλλεται από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Στούντιο (Σταυροπούλου 33, Αθήνα), καθημερινά στις 22:15 

Η γνώμη των κριτικών 

«Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, δοσμένο με λεπτομερή ανάλυση […] Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δει ο κάθε Έλληνας γιατί η δύσκολη πορεία της Βενεζουέλας έχει πολλά κοινά σημεία και με τη χώρα μας»
– Νίνος Φένεκ Μικελίδης για το
Enetpress.gr

«Τα πλέον ενδια­φέροντα στοιχεία του ντοκιμαντέρ, εκτός από την εναλλακτική ερευνητική οπτική του (αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν την «ολλανδική ασθένεια»;), είναι η ποιότητα παραγωγής που προσφέρει σε σχέση με τον no budget προϋπολογισμό του, ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο ξεπερνά τον αφηγηματικό σκόπελο του voice over και μερικά εξαιρετικά πανοραμικά πλάνα που μιλούν από μόνα τους· όπως αυτό των δύο κόσμων του Καράκας».
– Γιάγκος Αντίοχος για το Αθηνόραμα

«Το δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ του προσεγγίζει με ψυχραιμία την κατάσταση, προσπαθώντας να αγνοήσει τόσο την κρατική προπαγάνδα, όσο και τα τρομολαγνικά αφηγήματα. Στην πορεία αποκαλύπτονται πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας, της οικονομίας και των επιλογών, μέσα και έξω από τη χώρα, οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση».
– Αιμίλιος Χαρμπης για την Καθημερινή

«Ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό, από τις παραγκουπόλεις του Καράκας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας… καλά τεκμηριωμένο και με καυστικό χιούμορ, απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις»
– Γιώργος Ρούσσος για το tvxs.gr

«…το φιλμ του Χατζηστεφάνου βάζει ως προτεραιότητα την ανάγκη κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του ενεργό πολιτικά να κάνει τη δική του έρευνα πριν οδηγηθεί σε συμπεράσματα για το οτιδήποτε. Και αυτό χωρίς να φαίνεται ούτε στιγμή πως ο τόνος που ακολουθείται προχωρά σε πομπώδεις νουθεσίες. Πρόκειται για ακόμη ένα δυναμικό παράδειγμα τού πώς το σινεμά τεκμηρίωσης στην Ελλάδα πατάει ακόμη πολύ γερά στα πόδια του και παράγει ουσιαστικό υλικό προς διάλογο για τα κοινά».
– Πάρις Μνηματίδης για το filmy.gr

«Ο Χατζηστεφάνου συνδέει τα γεγονότα, τα τεκμηριώνει, τα επεξηγεί δίχως να προπαγανδίζει αφηρημένα τις απόψεις του και τα φέρνει για πολιτική συζήτηση και λαϊκή καταγγελία».
– Του Χρήστου Σκυλλάκου για το toperiodiko.gr

«Η Βενεζουέλα όπως πραγματικά είναι».
– Δημήτρης Κανελλόπουλος για την Εφημερίδα των Συντακτών

«Η ταινία δεν είναι «φιλο-μαδουρική» ούτε «φιλο-τσαβική». Επισημαίνει τις σοβαρές παραλείψεις και τα λάθη που έγιναν, όμως κυρίως καταγγέλλει (με στοιχεία και όχι με επίθετα) το έγκλημα που συντελείται τώρα. Καταγγέλλει και φωτίζει τις αιτίες: αφενός τις οικονομικές (βλ. πετρέλαια) και αφετέρου πολιτικές, αφού όποια χώρα αμφισβητήσει, ακόμα και λίγο, τις νεοφιλελεύθερες συνταγές κινδυνεύει με πραξικόπημα.»
– Μαριάννα Τζιαντζή για το kommon.gr

«Δημοσιογραφικού τύπου αλλά παλλόμενο σε ρυθμούς, αποτελεσματικό σε στοιχειοθέτηση και ενίοτε αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ πάνω στον αμερικανικό επεκτατισμό και την καθοδήγηση της κοινής γνώμης».
– Ρόμπυ Εκσιέλ για το flix.gr

«Μία σίγουρη πρόταση για τους αναγνώστες μας, καθώς η δουλειά της ομάδας της Moviementa είναι άρτια και τα πολιτικά συμπεράσματα πολλά και ενδιαφέροντα»
– Μιχάλης Ρόθος για το prin.gr

«Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι. Μικροί, νέοι, μεγάλοι και να το κρατήσουν ως οδηγό αμφισβήτησης των πάντων που τους σερβίρονται εύκολα για όλη τους τη ζωή»
– Μίλτος Τόσκας για το alterthess.gr

 

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ