Τί αποκαλύπτει ο νόμος για την ταυτότητα φύλου

Του Θανάση Σκαμνάκη
Πηγή:
kommon.gr
Δεν συνιστά μια πράξη γενναιότητας ο (ατελής) νόμος για την “ταυτότητα φύλου” – εξ άλλου δεν μας έχει συνηθίσει σε γενναιότητες η παρούσα κυβέρνηση της “αριστεράς”. Η έκφραση του αυτονόητου ήταν.

Αλλά αν σε πάρουν χαμπάρι τι ακριβώς είσαι πλακώνουν όλοι να λάβουν μερίδιο, κατά την γνωστή αθυρόστομη και ρατσιστική παροιμία. Τόσο που το αυτονόητο με τη ρύθμιση για τα Θρησκευτικά στα σχολεία τα μαζέψανε άρον άρον, μαζί με τον υπουργό που το εισηγήθηκε.

Οπότε τώρα πλέον σε κάθε ευκαιρία θορυβούν με πάταγο τα μαύρα ράσα.

Ωστόσο, ο νόμος ακόμα κι αν δεν είναι πράξη γενναιότητας είναι μια πράξη αναγκαία. Ώριμο αίτημα των καιρών.

Η οποία όμως αποκάλυψε τον ακροδεξιό πολιτικό και θρησκευτικό ρατσισμό, που εδρεύει και σε κυβερνητικές καρέκλες. Η επίσημη Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον αντιανθρώπινο και σκοταδιστικό της ρόλο. Η επίσημη ακροδεξιά δια στόματος Κυριάκου επανέλαβε τις αντιδραστικές επιθυμίες της. Και ο φιλικός τους τύπος, ιδιαίτερα οι φυλλάδες των ανεξέλεγκτων φασιστοειδών, επανέλαβε την εμετική αποφορά.

“Νόμος του κράτους η διαστροφή” ήταν ο τίτλος της “δημοκρατίας” , σημειώνοντας στον υπότιτλο πως η Εκκλησία σκέφτεται ως απάντηση να απαγορεύσει τις κηδείες για διεμφυλικούς. Και η ”Ελευθερία του τύπου” (οι τίτλοι αυτών των εφημερίδων αποτελούν ευφημισμό!..) με φαινομενική ουδετερότητα, που συνιστά βαρύ υπαινιγμό: “Φυλλοροεί η “παρά φύσιν” συμμαχία”.

Στη Βουλή ο Λεβέντης απέδειξε και πάλι πως δεν είναι τόσο γραφικός όσο τον κάνουμε, αντιδραστικός ως το βάθος θυμήθηκε να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας από την ΕΕ μόνο στο θέμα αυτό: “Εγώ νομίζω πως είναι ψυχασθένεια αυτό που έχουν”, είπε για τους διεμφυλικούς.

Τόση μαυρίλα μαζεμένη είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Κι ας μην τη παραβλέψουμε. Όταν μαζεύονται τόσα κοράκια στην περιοχή είναι γιατί η ακινησία δίνει την εντύπωση πως υπάρχει πτώμα.

Όσον αφορά το νόμο, οι σοβαρές τοποθετήσεις εντός και εκτός Βουλής επεσήμαναν τα προοδευτικά χαρακτηριστικά του αλλά και τα σοβαρά κενά που έχει. Ειδικά στα υλικά μέτρα στήριξης ακόμη και των κυβερνητικών ρυθμίσεων. Με αυτή την έννοια δεν μπορεί να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου η θέση του ΚΚΕ, που προσπαθεί να δώσει μια σχετικά συνολική πολιτική και κοινωνική απάντηση, αλλά που παραβλέπει την ανάγκη μιας άμεσης λύσης και ανακούφισης τόσων ανθρώπων, ώστε, εν τέλει, ο προοδευτισμός χλομιάζει επικίνδυνα.

Πάντως την απάντηση προς όλους τους αντιδρώντες την περιέχει ένας πολύ σαφής “στοχασμός” του Γκαίτε: “Η φύση κράτησε για τον εαυτό της τόση ελευθερία ώστε εμείς να μην μπορούμε – με τη γνώση και την επιστήμη – να την πλησιάσουμε ή να την φέρουμε σε δύσκολη θέση”

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ