συναυλία θεσσαλονίκη ιδιωτικοποίηση ύδρευσης soste σώστε το νερό σωματείο εργαζομένων ΕΥΑΘ ΒΙΟΜΕ Τέμπη Θανάσης Παπακωνσταντίνου Φοίβος Δεληβοριάς
Φωτογραφία: Χρήστος Αβραμίδης

Θεσσαλονίκη: Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, και βρέθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης σε μία μεγάλη ανοιχτή συναυλία με τη συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου, της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Δημήτρη Μυστακίδη και των Χειμερινών Κολυμβητών.

Η Θεσσαλονίκη έδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού της ύδρευσης, ενώ στο πλαίσιο της συναυλίας διαβάστηκε κείμενο συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, όπως και υπήρξε χαιρετισμός από τους εργάτες της Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ.

Οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους, ανέφεραν μεταξύ άλλων:
«Αρχικά, η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι ακύρωσε με τροπολογία τις αποφάσεις του ΣτΕ, μια άνευ προηγουμένου δημοκρατική εκτροπή που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών. Επιπλέον, τη μέρα που όλη η χώρα παρακολουθούσε με θλίψη και οργή όσα συνέβησαν στα Τέμπη, εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την υπαγωγή των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Είναι πλέον φανερό ότι το μέλλον που επιφυλάσσεται για το νερό είναι αντίστοιχο με αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια με το ρεύμα.

Η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση, όπως έχει αποδείξει και η παγκόσμια εμπειρία, θα οδηγήσει σε αυξήσεις στους λογαριασμούς, σε υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης. Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού χωρίς αυξήσεις στα τιμολόγια, διεκδικώντας την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Το νερό πρέπει να μείνει δημόσιο αγαθό. Είναι θέμα δημοκρατίας.»

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη συναυλία:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ