λοιμωδών νοσοκομείο θεσσαλονίκη κλειστό φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Γιατί παραμένει κλειστό το νοσοκομείο Λοιμωδών; (φωτορεπορτάζ)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης
Πηγή: Ελληνοφρένεια

Τη στιγμή που πάνω από 170 άνθρωποι αργοσβήνουν σε διαδρόμους και κοινούς θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας μια κλίνη ΜΕΘ, η κυβέρνηση κρατά κλειστά νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα. Ένα από αυτά είναι το νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό παρόλο που, όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, το κύριο κτίριο παραμένει σε καλή κατάσταση.

Το νοσοκομείο Λοιμωδών έκλεισε το 2013 μετά από απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία υλοποίησε μνημονιακές δεσμεύσεις, ενώ στη συνέχεια καμία κυβέρνηση δεν πήρε την επιλογή να ανοίξει πάλι το νοσοκομείο. Σήμερα, οχτώ χρόνια από το λουκέτο και σχεδόν δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας, με την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης να είναι τραγική, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά το νοσοκομείο κλειστό.

Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή πολίτες της Θεσσαλονίκης μετά από Πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν έξω από το Λοιμωδών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την πολιτική επιλογή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέλευση, η οποία αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας γειτονιάς και άλλων δράσεων ενημέρωσης για το ζήτημα.

Η Ελληνοφρένεια βρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση και δημοσιοποιεί για πρώτη φορά φωτογραφίες μέσα από το κύριο κτίριο του πάλαι ποτέ νοσοκομείου Λοιμωδών. Όπως αποδεικνύεται, το κτίριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα χρειαζόταν μονάχα κάποιες εργασίες, ο επανεξοπλισμός και η στελέχωσή του για να ξεκινήσει εκ νέου τη λειτουργία του.

Σε κάποια κρεβάτια έχει ακόμα τις κουβέρτες στρωμένες ακριβώς όπως την ημέρα που το έκλεισαν, ενώ στους τοίχους στέκονται ακόμα ζωγραφιές μικρών παιδιών.

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια φονικής πανδημίας, με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν υπάρχουνε κρεβάτια ΜΕΘ, τι ακριβώς περιμένει η κυβέρνηση;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ