σκλάβοι ΕΛ.ΑΣ. έβρος διακινητές μετανάστες επαναπροωθήσεις

Θ. Καμπαγιάννης: Ο λόγος της ισχύος κάποια στιγμή θα ανατραπεί

Αλιεύσαμε από τον λογαριασμό του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη στο Facebook έναν σύντομο αλλά περιεκτικό σχολιασμό:

Οι παράνομες επαναπροωθήσεις του ελληνικού κράτους είναι αποδεδειγμένο γεγονός όσο και αν λυσσάνε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια

Η υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο που απασχόλησε την επικαιρότητα είναι μια τρανταχτή περίπτωση των παράνομων επαναπροωθήσεων που καθημερινά πραγματοποιεί το ελληνικό κράτος. Αυτές τις μέρες, η ελληνική κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της γελοιοποιούνται, επικαλούμενοι το νέο κείμενο του Der Spiegel αναφορικά με την υπόθεση. Το κείμενο αυτό θεωρεί ως δεδομένα τόσο την παρουσία των προσφύγων στο ελληνικό έδαφος (κάτι που διέψευδαν κατηγορηματικά οι ελληνικές αρχές και οι διάφοροι εθνικά ευαίσθητοι πατριδέμποροι) όσο και το γεγονός ότι ελληνικό και τουρκικό κράτος είχαν μετατρέψει τους ανθρώπους σε μπάλα του πινγκ-πονγκ. Το ίδιο περιοδικό εξάλλου έχει δημοσιοποιήσει στο παρελθόν ευρεία έρευνα με την οποία αποδεικνύονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις ανθρώπων που είχαν περάσει στην ελληνική επικράτεια και που στη συνέχεια απήχθησαν και επιστράφησαν παράνομα είτε σε χερσαίο τουρκικό έδαφος είτε στα ανοιχτά της θάλασσας.

Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπει κανείς τα non-papers του Υπουργείου Μετανάστευσης να αναπαράγονται τυφλά από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμα και με τις αναφορές σε αριθμούς πρωτοκόλλου (!) του Υπουργείου – μιλάμε για τέτοιο copy paste… Και βέβαια είναι αξιολύπητο να βλέπει κανείς «δημοσιογράφους» που διασπείρουν συνειδητά fake news για δήθεν «ψευτοπρόσφυγες» που ήρθαν από τη Γερμανία στον Έβρο, προφανώς σε αποστολή (!), να επικαλούνται τη δημοσιογραφική δεοντολογία του γερμανικού περιοδικού το οποίο κρίνει οτι οι ενδείξεις για τον θάνατο ή όχι ενός πεντάχρονου κοριτσιού είναι δύσκολα αποδείξιμες εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα.

«Ο λόγος του ισχυρότερου είναι πάντοτε ο καλύτερος». Ο λόγος του πρόσφυγα που περιπλανάται, κουβαλώντας πάνω του όλο του το βιος, χωρίς χαρτιά και χωρίς «ντοκουμέντα», θα είναι πάντοτε πιο αδύναμος. Αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι στο τέλος η αλήθεια δεν θα νικήσει.

Ο καθένας και η καθεμία ας επιλέξει πλευρά. Όσοι επιλέγουν να γίνουν ξεσκονόπανο για τα εγκλήματα του κράτους, καλή τους ώρα. Εμείς είμαστε με τους πρόσφυγες και με τους ανθρώπους που τους υποστήριξαν, εκπροσωπώντας τους νομικά, δημοσιοποιώντας την ιστορία τους, φροντίζοντας τις οικογένειές τους.

Ο λόγος της ισχύος κάποια στιγμή θα ανατραπεί.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ