Η Ιρλανδική γερουσία εγκρίνει νομοσχέδιο που μποϊκοτάρει προϊόντα των ισραηλινών οικισμών

Η άνω βουλή της Ιρλανδίας ενέκρινε το Νομοσχέδιο των Κατεχόμενων Εδαφών (Occupied Territories Bill) που απαγορεύει κάθε εμπορική δραστηριότητα με τους παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Ιρλανδία μπορεί να γίνει έτσι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύει την εισαγωγή και τις πωλήσεις αγαθών, υπηρεσιών και φυσικών πόρων που προέρχονται από τους παράνομους οικισμούς των κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης, εάν η απόφαση εγκριθεί και από την κάτω βουλή.

Η ιρλανδική κυβέρνηση αντιτάχθηκε στην εν λόγω νομοθεσία, όμως 25 ανεξάρτητοι νομοθέτες επικύρωσαν την απόφαση της γερουσίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σχολίασε την απόφαση λέγοντας ότι «η Ιρλανδική γερουσία συνεισφέρει σε μία επιθετική, επικίνδυνη και λαϊκιστική αντι-ισραηλινή πρωτοβουλία για μποϊκοτάζ, που υπονομεύει τις προοπτικές διαλόγου μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων».

Και ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο «υποστηρίζει το κίνημα BDS και βλάπτει το κράτος του Ισραήλ».

Παρά της προσπάθειες του Ισραήλ να το υποτιμήσει, το κίνημα BDS έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», την άνοιξη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ