τέξας τυφώνας Χάρβεϊ ισραήλ

Τέξας: Κρατική βοήθεια στα θύματα του τυφώνα μόνο αν… στηρίζουν το Ισραήλ

Στην πόλη Ντίκινσον του Τέξας θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ αναγκάστηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες για το Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, προκειμένου να λάβουν κρατική βοήθεια για την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Η νέα δήλωση (διεθνών) πολιτικών φρονημάτων είναι αποτέλεσμα ειδικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε στην πολιτεία του Τέξας και απαγορεύει σε κρατικούς φορείς να συνεργάζονται με εταιρείες που στηρίζουν τον διεθνή αποκλεισμό του Ισραήλ για τα εγκλήματα που πραγματοποιεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Την νομοθεσία, η οποία πέρασε και σε άλλες πολιτείες, προωθούσε το πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι AIPAC σε συνεργασία με την ακροδεξιά φονταμενταλιστική οργάνωση “Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ”.

Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία αφορούσε αποκλειστικά εταιρείες, οι αρχές του Τέξας προχωρούν σιωπηρά στην εφαρμογή της και σε πολίτες.

Προφανώς κάποιοι σκέφτηκαν ότι η στιγμή που έχεις χάσει το σπίτι σου και ίσως και μέλη της οικογένειάς σου είναι η καλύτερη για να σε αναγκάσουν να υπογράψεις μια φόρμα πολιτικών φρονημάτων εκφράζοντας εμμέσως την στήριξή σου στα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου της Μέσης Ανατολής

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ