ΤΕΣΤ: Ποια το είπε: Σώτη ή Μαρίν;

Οι Έλληνες φιλελεύθεροι πέρασαν το μεγαλύτερο διάστημα πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία λέγοντας ότι όποιος δεν στηρίζει ανοιχτά τον τραπεζίτη Μακρόν είναι φασίστας, υποστηρικτής της Λεπέν. Οι ίδιοι άνθρωποι εξοργίστηκαν με την μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της Σώτης Τριανταφύλλου ύστερα από το ισλαμοφοβικό ξέσπασμά της και τη διασπορά fake news με ψεύτικες δηλώσεις που απέδιδε (εν γνώσει της) στον Μάρκο Πόλο σχετικά με τους ισλαμιστές.

Πόσο εύκολο είναι όμως να ξεχωρίσεις τις δηλώσεις της αρχηγού του νεοφασιστικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, από αυτές της αρθρογράφου της Athens Voice και στελέχους του Ποταμιού, Σώτης Τριανταφύλλου;

Για να σας δοκιμάσουμε συλλέξαμε 15 δηλώσεις των δυο γυναικών. Στο τεστ κερδίζει όποιος απαντήσει σωστά στο 70% των ερωτήσεων.

 

 

Results

Συγχαρητήρια μπορείς να ξεχωρίζεις ένα νεοφασίστα από ένα νεοφιλελεύθερο
Δυστυχώς απέτυχες να ξεχωρίσεις ένα νεοφασίστα από ένα νεοφιλελεύθερο.
Share your score!
Tweet your score!

#1. Δεν μπορούμε να αφομοιώνουμε, ακόμα κι αν το θέλουμε, πάνω από ένα 10% ξένων στον γενικό πληθυσμό. Όταν λέω «ξένων» δεν εννοώ ανθρώπων με ξένο διαβατήριο, αλλά με ξένη θρησκεία και πολιτισμό.

#2. «Αδιαφορώ αν με λένε ομοφοβική, είμαι ενάντια στην γελοιότητα του γκέι γάμου»

#3. «Η πολυπολισμικότητα ως πρόγραμμα είναι διασπαστική: κατακερματίζει και υπονομεύει την κοινωνία».

#4. «Ο Ισλαμισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας και του ίδιου του εαυτού του».

#5. «Η Ελλάδα φταίει για τα δεινά της Ελλάδας και η Ευρώπη φταίει για τα δεινά της Ευρώπης».

#6. «Υποστηρίζω το δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή»

#7. «Η αφομοίωση των (ξένων) μαθητών πρέπει να γίνει κανόνας για τα σχολεία»

#8. «Είμαι πολύ ανεκτικός και φιλόξενος άνθρωπος. Εσείς θα δεχόσαστε 12 παράνομους μετανάστες στο σπίτι σας;»

#9. Τα μουσουλμανικά τεμένη δεν μπορούν να χρηματοδοτούνται από το δημόσιο ταμείο. Οι τόποι λατρείας πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους πιστούς.

#10. «Κάποιοι αναρωτιούνται συχνά εάν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος αποτελούσε κατοχή. Θα πρέπει όμως, τότε, να μιλήσουμε και για τους Μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους. Γιατί είναι και αυτό κατοχή. Είναι κατοχή τμήματος μιας περιοχής».

#11. «Όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους) δεν οφείλονται στις «επεμβάσεις» της Δύσης στις χώρες της Ανατολής, αλλά στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ»

#12. «Αν στη θέση του Φρανσουά Ολάντ και της εύθυμης παρέας του ήταν ο Ντε Γκολ, ο Πομπιντού ή ο Μιτεράν, η Γαλλία θα είχε κηρύξει πόλεμο στο Ισλαμικό Kράτος και, πιθανότατα, θα τον είχε κερδίσει. Επίσης, θα λειτουργούσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας»

#13. «Όπου επικράτησε (η Αριστερά), είτε στα θεμέλια της κοινωνίας, είτε στην οικονομία, είτε στον πολιτισμό, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά: εξάλλου, δεν κρύβει το σχέδιό της, το ολοκληρωτικό της όραμα το οποίο εφαρμόζει σε μικρογραφίες στο εσωτερικό καπιταλιστικών κοινωνιών».

#14. «Δεν συμφωνώ με όλο το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά την πολιτική για το μεταναστευτικό. Αλλά θα καλωσόριζα τη νίκη του. Αυτό δεν με κάνει ακροαριστετή»

#15. «Η αριστερά και οι Αμερικανοί liberals, μολονότι κατηγορούν με ευκολία τους μη-αριστερούς ως “φασίστες”, δεν διακρίνουν τα φασιστικά στοιχεία στο 1789: κι όμως, με τη διαύγεια που αποκτάμε εκ των υστέρων, μπορούμε να δούμε τον ολοκληρωτικό, τρομοκρατικό, εθνικιστικό και συνωμοτικό χαρακτήρα της γαλλικής επανάστασης η οποία ξεπέρασε σε αγριότητα το παλιό καθεστώς της μοναρχίας».

Τέλος