trump εε eu

Πέντε πράγματα που κάναμε στην Ευρώπη πριν από τον Τραμπ

Κάθε φορά που ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει το στόμα του η ανθρωπότητα αναμένει με φρίκη τι άλλο θα εξαγγείλει. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές τις αποφάσεις εφαρμόζονται ήδη ακόμη και στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς κανένας να δίνει σημασία.

Τα τείχη της ντροπής
Ο Ντόναλτ Τραμπ υποσχέθηκε να χτίσει ένα τείχος που θα χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό (παρά το γεγονός ότι προηγούμενοι πρόεδροι έχουν ήδη χτίσει φράχτες και τείχη χιλιομέτρων). Καθώς η Ευρώπη εξέφραζε τον αποτροπιασμό της, ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους τείχους στο Καλαί, αξίας 2.6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το τείχος, ύψους τεσσάρων μέτρων, χρηματοδοτήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία.

Αρκετές ακόμη χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υψώνουν αυτή τη στιγμή τείχη και φράχτες. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα με τον φράχτη στον Έβρο κατάφερε να μετακινήσει τις προσφυγικές ροές στα πολύ πιο επικίνδυνα θαλάσσια περάσματα οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στο Θάνατο – πάντα με τις ευλογίες της ΕΕ. Επίσης η Σλοβενία, η Αυστρία και η Ουγγαρία ύψωσαν συρματοπλέγματα ύψους 3 μέτρων στο εσωτερικό της ζώνης του Σέγκεν.
Η πολιτική κλειστών συνόρων της ΕΕ στοίχισε μόνο το 2016 τις ζωές 5.000 ανθρώπων στα θαλάσσια περάσματα.

Τέλος στις εκτρώσεις
Η απόφαση του Τραμπ να διακόψει τη χρηματοδότηση ΜΚΟ που πραγματοποιούν αμβλώσεις (ή προσφέρουν πληροφορίες για αυτές) προκάλεσε δικαιολογημένη οργή σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι εκτρώσεις όμως απαγορεύονται και τιμωρούνται με βαριές ποινές στη Βόρεια Ιρλανδία, δηλαδή στη Βρετανική επικράτεια και συνεπώς στην ΕΕ. Από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύονται ολοκληρωτικά στην Μάλτα ενώ η Πολωνία βρίσκεται σε διαδικασία τελικής έγκρισης νομοθεσίας που θα απαγορεύει τις αμβλώσεις ακόμη και για θύματα βιασμού.

Κάψιμο σημαίας
Στην προεκλογική του εκστρατεία ο Τραμπ είχε υποσχεθεί να ποινικοποίησει το κάψιμο της σημαίας, το οποίο προστατεύεται από την πρώτη τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, σαν μια μορφή ελευθερίας της έκφρασης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάψιμο σημαίας διώκεται ποινικά στην Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και στην Πορτογαλία και φυσικά την Ελλάδα. Στη Γαλλία προβλέπεται πρόστιμο μόνο εάν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια δημόσιας τελετής.

Αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ
Διπλωμάτες από όλο τον κόσμο, προειδοποιούν, όπως έκανε παλαιότερα και ο Χένρι Κίσινγκερ, ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ θα οδηγήσει σε τεράστια αιματοχυσία. Ουσιαστικά αποτελεί αναγνώριση των επεκτατικών πολέμων του Ισραήλ που έχουν καταδικαστεί και από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος ο οποίος αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ σαν ιστορική πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Διακοπή λειτουργίας σε μουσουλμανικά Τεμένη
Προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι «δεν έχει άλλη επιλογή» απο το να κλείσει ορισμένα μουσουλμανικά τεμένη που λειτουργούν στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν θα έβρισκε τίποτα να κλείσει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως σωστά παρατήρησε αναγνώστης μας: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θράκη, εκεί έχουμε μουσουλμανικά τεμένη, ιδιαίτερα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, και πολύ σωστά αφού έχουμε μουσουλμανικό πληθυσμό. Μην ξεχνάς την Θράκη»!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ