μαχητές του ISIS

«Ταξιδιωτική οδηγία» ISIS προς τρομοκράτες: Αποφύγετε την Ευρώπη

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε σειρά οδηγιών προς τα μέλη της να αποφεύγουν τις επισκέψεις στην Ευρώπη λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στο εβδομαδιαίο newsletter της η οργάνωση προσφέρει οδηγίες όπως «να βάζετε το χέρι σας στο στόμα όταν χασμουριέστε και όταν φτερνίζεστε». Παράλληλα σημειώνει ότι οι υποστηρικτές της πρέπει να μείνουν μακριά από τη «γη της επιδημίας», όπως χαρακτηρίζει την Ευρώπη.

Η οργάνωση παρακολουθούσε την εξέλιξη του ιού από τον Ιανουάριο με σχόλια όπως «η κομμουνιστική Κίνα πανικοβάλλεται από τον κορονοϊό». Στα ίδια newsletter υποστήριζε ότι ο ιός ίσως αποτελεί θεϊκή τιμωρία για τη στάση του κινεζικού κράτους απέναντι στην μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγκούρ, αλλά επεσήμανε ότι μπορεί να μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και οι πιο ακραίες ισλαμικές οργανώσεις αλλά και θεοκρατικά καθεστώτα όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας λαμβάνουν μέτρα πρόληψης για τους πιστούς και τους πολίτες τους. Εξαίρεση αποτελεί η ορθόδοξη ελληνική εκκλησία που τους καλεί να χρησιμοποιούν σαλιωμένα σκεύη, όπως κουταλάκια.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ