ΜΑΤ Καισαριανή

Τα ΜΑΤ ψεκάζουν διαδηλωτές για να μην φτάσουν στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (vid)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Απρόκληρη επίθεση δέχτηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που έκαναν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής. Συγκεκριμένα αρκετά μακριά από το Σκοπευτήριο όπου ήθελαν να φτάσουν οι συγκεντρωμένοι, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ξύλο και χρήση χημικών.

Βίντεο από Manolis Kamilakis

Οι διαδηλωτές, υποχώρησαν, με μερικούς να πέφτουν κάτω και να χάνουν τις αισθήσεις τους καθώς, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η κατασταλτική ενέργεια έγινε σε ένα πολύ μικρό στενό.


Τη συγκέντρωση διοργάνωναν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ και η τοπική συλλογικότητα «Ανυπότακτη Καισαριανή», ενάντια στην «κυβερνητική φιέστα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής που αποτελεί μια προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και του Α. Τσίπρα που επιδιώκει μέσω του ηρωικού ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ να νομιμοποιήσει την δική του ντροπιαστική Βάρκιζα» όπως ανέφερε το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

Βίντεο από Savvas Karmaniolas

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν το «Αλέξη θυμήσου το χώμα που πουλάς λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ» αλλά και το «Με αγώνες τιμάμε τις μνήμες των νεκρών και όχι με προσκύνημα των πολυεθνικών». Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν αντάρτικα στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την αντίσταση.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιστολή του δημάρχου Ηλία Σταμέλου που γνωστοποίησε πως δε θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, καθώς :« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ