Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα μποϊκοτάρουν προϊόντα από παράνομους ισραηλινούς οικισμούς

Πηγή: Middle East Monitor

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (European Trade Union Confederation – ETUC), που εκπροσωπεί περισσότερα από 45 εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, αποφάσισε σε συνεδρίαση της 26ης Μαΐου να μποϊκοτάρει προϊόντα που έχουν παραχθεί σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.

Ο οργανισμός επίσης επισήμανε τη σημασία των ελεγκτικών μέτρων για την αποτροπή νομικών προσώπων της ΕΕ από την εισαγωγή ή εξαγωγή προϊόντων παρασκευασμένων στους παράνομους υπό τις συνθήκες της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο οικισμούς.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια του 15 Κογκρέσου της συνομοσπονδίας, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας της Παλαιστινιακής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Σαχέρ Σααντ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και επέστησε την προσοχή τους στα δεινά των Παλαιστίνιων σημειώνοντας τον φόρο αίματος μέχρι στιγμής φέτος, που ήδη έχει φτάσει στους 172 νεκρούς Παλαιστίνιους.

«Το Ισραήλ έχει μεταμορφωθεί εντελώς υπό την ηγεσία της ακροδεξιάς κυβέρνησης σε ένα θερμοκήπιο και εκκολαπτήριο ρατσισμού, τρομοκρατίας και αχαλίνωτης εποικιστικής βίας», δήλωσε.

«Το κατοχικό κράτος κρατά περισσότερους από 4.900 φυλακισμένους, μεταξύ των οποίων 31 γυναίκες και 160 παιδιά, συμπεριλαμβανόμενου ενός ανήλικου κοριτσιού — επιπλέον χιλίων υπό διοικητική κράτηση, συμπεριλαμβανόμενων έξι παιδιών», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η συνομοσπονδία τόνισε την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης η οποία θα οδηγήσει στην εφαρμογή της λύσης δύο κρατών, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός Παλαιστινιακού κράτους, και την καθιέρωση μιας διαρκούς λύσης που σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα των δύο λαών να συνυπάρξουν με ασφάλεια και ειρήνη.

Ο Σααντ προσέθεσε στην ομιλία του: «Πολλά από τα μέλη αυτού του συνεδρίου υπήρξαν μάρτυρες κάποιων από τα δεινά που οι άνδρες και γυναίκες εργαζόμενοι υποφέρουν στα στρατιωτικά σημεία ελέγχου και στην άδικη αγορά εργασίας του Ισραήλ, και οι φιλοξενούμενοι των Παλαιστίνιων μετατράπηκαν από επισκέπτες σε αυτόπτες μάρτυρες αυτών των εγκλημάτων και παραβιάσεων, αφότου έδειξαν τα απαραίτητα συναισθήματα αλληλεγγύης».

«Κανένας άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί πλέον να διαφωνεί πως η ξένη κατοχή των εδαφών άλλων λαών είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας και η μαύρη πανούκλα της», συνέχισε.

«Αν η διεθνής κοινότητα είχε τη θέληση, θα είχε φέρει την ισραηλινή κατοχή στη λογοδοσία έπειτα από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ, και θα της είχε επιβάλει τις αποκρουστικές ποινές που της αξίζουν, καθώς είναι ένα αδίστακτο κράτος που συνεχίζει να παραβαίνει τον νόμο».

Το Κογκρέσο της ETUC πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Συμμετέχουν 93 συνδικάτα από 41 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και δέκα ευρωπαϊκές ομοσπονδίες συνδικάτων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ