συριζα

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Τι χρυσαυγίτες, τι πρόσφυγες τι αλληλέγγυοι

Ότι εξισώνουν ακροδεξιούς και μέλη της Χρυσής Αυγής με τους αλληλέγγυους που θέλησαν να αποτρέψουν τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων στην Χίο κατηγορούν το κυβερνών κόμμα και την τοπική οργάνωση Χίου, το ΝΑΡ και η ΛΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΑΡ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την πλήρη ευθύνη όχι μόνο για την εξέλιξη αυτής της προβοκάτσιας, αλλά και γιατί αποτελεί συντελεστή του όλου σχεδιασμού της στοχοποίησης των προσφύγων. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση ευθύνεται για τη συνεργασία αστυνομικών και φασιστών στις επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους, για την αναμετάδοση των χαλκευμένων ειδήσεων που ενοχοποιούν τους πρόσφυγες για τα γεγονότα, για την προπαγάνδα που ξεδιπλώνουν οι κομματικοί του μηχανισμοί τους, όπως φαίνεται καθαρά από την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που για τα γεγονότα αναφέρει χαρακτηριστικά : «ακροδεξιοί μαζί με χρυσαυγίτες και δήθεν αλληλέγγυους, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετικό σκεπτικό, καταλήγουν σε αγαστή συνεργασία, τορπιλίζουν την κατάσταση με μόνο στόχο να μην εξευρεθεί καμία λύση και να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν ή και να χειροτερεύσουν…. η δημιουργία κέντρου κράτησης παραβατικών είναι πια επιβεβλημένη… Στην συλλογική προσπάθεια των λογικών ανθρώπων προσβλέπουμε και στην αποφασιστική παρέμβαση των αστυνομικών αρχών».

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, σε ένα κρεσέντο ρατσισμού και ενισχύοντας τη ρητορική των «αγανακτισμένων», εξομοίωσε τους αλληλέγγυους με τους ακροδεξιούς, συκοφαντώντας την αλληλεγγύη και απαιτώντας από τους πρόσφυγες να μην αντιδρούν ούτε στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν, ούτε στις επιθέσεις που δέχονται. Στηλίτευσε συγχρόνως τη στάση του αντιρατσιστικού κινήματος για την εναντίωσή του στην εφιαλτική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, δηλαδή τη συμφωνία που ζητά την συνέχιση των απελάσεων των προσφύγων στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία (όπου η κυβέρνηση Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων, με αποκορύφωμα την σύλληψη βουλευτών και στελεχών του HPD)».

Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου» συνεχίζει η ΛΑΕ «αφαίρεσε κυνικά το προσωπείο της δήθεν φιλικής προς τους πρόσφυγες κυβερνητικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας το ωμό πραγματικό περιεχόμενο της. Περιεχόμενο που δεν αλλάζει στο παραμικρό με τις συστάσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφα για «υπομονή» και τις υποσχέσεις του για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στο άδηλο μέλλον».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ