Συρία

Συρία – Του Νίκου Μπογιόπουλου

Πηγή: imerodromos.gr
Από τον Μάρτιο του 2011 όταν και ξεκίνησε ο Γολγοθάς της Συρίας από τους δυτικούς δολοφόνους και στα χρόνια που ακολούθησαν με τις συγκρούσεις να μαίνονται:

-Οι νεκροί από τον πόλεμο ξεπερνούν τους 500.000 ανθρώπους!

-Πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν τραυματιστεί!

-Συνολικά το 13% του πληθυσμού έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη της κρίσης πριν από 7 χρόνια.

-Το προσδόκιμο ζωής έπεσε από τα 70 χρόνια το 2010 στα 55,4 το 2015.

-Πάνω από 6,5 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι εντός της χώρας, πάνω από 5 εκατομμύρια οι πρόσφυγες.

-Ο συνολικός πληθυσμός της Συρίας έχει μειωθεί κατά 25% και ένα μεγάλο κύμα προσφύγων εγκαταλείπει με κάθε μέσο τη χώρα.

-Το 2015 ανακοινώθηκε ότι η Συρία ζει σχεδόν χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα καθώς το 83% του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν λειτουργεί εξαιτίας του πολέμου.

-Το 80%και πλέον των πολιτών ζει κάτω από το όρια της φτώχειας, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 από τον ΟΗΕ και το πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκωτίας. Σήμερα τα νούμερα είναι ακόμα πιο τραγικά…

Αυτό το έγκλημα, της δολοφονίας ενός λαού, της καταστροφής μιας χώρας, του σκορπίσματος του τρόμου και της προσφυγιάς, έχει φυσικούς αυτουργούς.

Είναι οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, κι από δίπλα Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, που πρωταγωνιστούν στο μακελειό, μοιράζοντας σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία εδάφη, κέρδη, ενεργειακές πηγές και σφαίρες επιρροής.

Με τους περισσότερους, δε, εξ αυτών, η πατρίδα μας, η Ελλάδα, είναι… σύμμαχος.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ