διασώστης ιάσωνας αποστολόπουλος

Συντονισμένη επίθεση από τη ΝΔ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εναντίον διασώστη

Επίθεση με πανομοιότυπα επιχειρήματα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους δέχεται τα τελευταία 24ωρα ο διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος ενώ την ίδια στιγμή τρολ στο διαδίκτυο καλούν ανοιχτά για τη δολοφονία του. Αφορμή αποτέλεσε η κριτική που άσκησε στην πολιτική των παράνομων επαναπροωθήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει διεθνείς οργανισμοί και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το έναυσμα της επίθεσης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικη΄ς αντιπολίτευσης (;) για δηλώσεις του διασώστη, σύμφωνα με τις οποίες «οι άνδρες του λιμενικού πετάνε τις πρόσφυγες στη θάλασσα».

Αμέσως φιλοκυβερνητικά site όπως το Real.gr του Νίκου Χατζηνικολάου και το ακροδεξιό Πρώτο Θέμα, τοποθετήθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο σχολιάζοντας ότι «Ο Ιάσων Αποστολόπουλος δυσφημεί την Ελλάδα» και «νέα δυσφήμιση για την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Σάκης Μουμτζής αλλά και ο γνωστός νεοδημοκράτης Νίκος Σωτηρόπουλος επιχειρούν να παρουσίασουν τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα σαν μια χρυσή «μπίζνα» στην οποία κατηγορούν ότι επιδίδεται ο γνωστός διασώστης. Ο Σωτηρόπουλος μάλιστα, με λογική άλλων, σκοτεινών εποχών ζητά να παρέμβει εισαγγελέας με μόνη κατηγορία ότι ο Αποστολόπουλος «δυσφημεί» όπως ισχυρίζεται, την Ελλάδα.

Ο ίδιος ο διασώστης πάντως έδωσε σαφείς απαντήσεις και από τον λογαριασμό του στο twitter.

Μετά τις κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικε΄ς παρεμβάσεις το ρόλο πήραν τα τρολ του twitter που ζητούσαν ακόμη και τη δολοφονία του Ιάσωνα Αποστολόπουλου. Το συγκεκριμένο tweet αποτελεί απάντηση στην παρέμβαση του Σωτηρόπουλου

Να σημειωθεί ότι το Ιανουάριο, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, η ιστοσελίδα capital.gr είχε δημοσιεύσει τα προσωπικά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και της διεύθυνσης της οικογένειάς του, με αποτέλεσμα να δεχθεί και πάλι απειλές.

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος βέβαια έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές για να φοβηθεί το κράτος της δεξιάς, τους δημοσιογραφικούς ακολούθους του και το παρακράτος του Twitter. Ξέρει ότι είμαστε μαζί του.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ