Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από καλλιτέχνες για τη Γάζα

Περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες προσθέτουν τη φωνή τους στο κείμενο για άρση του αποκλεισμού της Γάζας, με φόντο την πανδημία CoViD-19. Μεταξύ αυτών ο Σπύρος Γραμμένος, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, οι Electric Litany, ο Σταμάτης Μορφονιός, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης και ο Θάνος Κόης.

Τα ονόματά τους προστίθενται στη λίστα καταξιωμένων δημιουργών από την Ελλάδα όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παντελής Βούλγαρης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Κάτια Γέρου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κυριάκος Κατζουράκης και ο Δημήτρης Πιατάς — αλλά και από όλο τον κόσμο: στη λίστα των υποστηρικτών συμπεριλαμβάνονται ο Μπράιαν Ίνο, οι Massive Attack, ο Κεν Λόουτς, ο Πίτερ Γκάμπριελ και ο Ρότζερ Γουότερς.

Σε ανοιχτή επιστολή τους η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 13 Μαΐου, αναφέρουν ότι «τα περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας, κυρίως πρόσφυγες, αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου».

Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην αποκλεισμένη Γάζα καταγράφηκαν τον Μάρτιο. Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού ώστε η Γάζα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Το BDS Greece, η ελληνική πρωτοβουλία για το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται στην σελίδα liftthesiege.com/el όπου παρουσιάζονται και όλα τα ονόματα.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες μπορούν να προσθέτουν το όνομά τους πατώντας απευθείας εδώ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ