απεργία

Συνεχής ενημέρωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η απεργία της 8ης Μαρτίου βρίσκεται σε εξέλιξη, με εργατικά κέντρα από όλη τη χώρα, την ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες εργαζομένων και πρωτοβάθμια σωματεία να συμμετέχουν σε πορείες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες δίνουν ευρύτερο χαρακτήρα κινητοποίησης στη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας διεκδικώντας ανάληψη ευθυνών και τερματισμό των πολιτικών κερδοφορίας πάνω στις πλάτες του λαού.

Ακολουθώντας και την πρόταση της ΕΣΗΕΑ, το INFO-WAR θα μεταδίδει ροή ενημέρωσης από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

14:55

Μεγάλο το ενδιαφέρον και από διεθνή ΜΜΕ για τη μεγάλη απεργία στην Ελλάδα. Εδώ ζωντανή εικόνα από τα βρετανικά Sky News και Independent.

14:45

Ιστορικού μεγέθους οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, με τους παρατηρητές να μιλάνε για το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 2012. Οι πρώιμες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για 30.000 κόσμου στην Αθήνα και οι νεότερες για 40.000 φαίνεται να μην πλησιάζουν καν το πραγματικό μέγεθος της κινητοποίησης.

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των πολιτών ιδιαίτερα σε πόλεις της επαρχίας, που δεν είχαν στο παρελθόν συνηθίσει σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ενώ καλέσματα υπάρχουν και για το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

14:40

14:31

Τεράστια η συμμετοχή και των καλλιτεχνών στη σημερινή απεργία.

14:30

Επίθεση της Αστυνομίας με χημικά στη Θεσσαλονίκη πριν λίγη ώρα, στα τελευταία τμήματα της απεργιακής πορείας έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την ώρα που η κεφαλή της βρισκόταν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

14:15

Κλειστή με φράγμα από κλούβες της αστυνομίας η Βασιλίσσης Σοφίας δίπλα στη Βουλή.

14:00

Εικόνες από τις συγκεντρώσεις σε Χανιά, Κοζάνη, Καστοριά.

13:58

Πολύ μεγάλη η πορεία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την περιγραφή του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη εκτείνεται από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την οδό Βενιζέλου.

13:50

Οι φοιτητικοί σύλλογοι στην κινητοποίηση της Αθήνας.

13:43

Πανοραμική εικόνα από την τεράστια απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το έγκλημα στα Τέμπη.

13:39

Εικόνες που μεταδίδει ο δημοσιογράφος Χρήστου Αβραμίδης από την απεργιακή πορεία της Αθήνας.

13:35

Απόσπασμα από την ομιλία του εργαζόμενου στη Hellenic Train, Θοδωρή Βαριδάκη, στη Θεσσαλονίκη πριν λίγο.

13:18

13:15

Μια μικρή εικόνα από την Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

13:10

13:05

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση της Καμάρας και η συγκέντρωση του αγάλματος Βενιζέλου έχουν ενωθεί με τους διαδηλωτές να είναι χιλιάδες, όπως μεταδίδει το alerta.gr.

12:38

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Λάρισα.

12:25

Σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπονόησε ότι θα ήταν θεμιτό να απέκρυπτε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών το πρόβλημα ασφάλειας στα τραίνα από το Κοινοβούλιο: «(…) είσαι ο υπουργός Μεταφορών — μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “Ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τραίνα”; Μα αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος μετά».

12:15

12:10

Ντροπιαστική η άρνηση συμμετοχής της ΓΣΕΕ στη σημερινή γενική απεργία, με το πρόσχημα της πραγματοποίησης συνεδρίου την επόμενη ημέρα και την «υπόσχεση» απεργιακών αποφάσεων στο μέλλον.

12:00

Εργαζόμενοι στον χώρο του delivery κατεβαίνουν με τα οχήματά τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

11:55
Σε δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε να ζητά συγγνώμη «εκ μέρους της κυβέρνησης και εμού προσωπικά», ενώ ισχυρίστηκε ότι η πολιτική ευθύνη για το συμβάν ανελήφθη με την παραίτηση του προκατόχου του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Επιχείρησε επίσης να «μαζέψει» τα περί «ανθρώπινου λάθους», ενώ υποσχέθηκε «πλήρη διαφάνεια» και συζήτηση για το ζήτημα στη Βουλή.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι έπειτα από την προηγούμενη «συγγνώμη» της κυβέρνησης, δια πληκτρολογίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρωθυπουργού, η αστυνομία έπνιξε στα χημικά και επιτέθηκε στις συγκεντρώσεις εκείνης της ημέρας. Μένει να δούμε κατά πόσο το μοτίβο «συγγνώμη»-αστυνομική βία θα επαναληφθεί.

11:45
Χιλιάδες κόσμου συρρέουν ήδη στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποφασίσει να κλείσουν οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στα Προπύλαια ενώ πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 12:00 στα Χαφτεία.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν καλεστεί δύο συγκεντρώσεις, στις 12:00 το μεσημέρι και στις 19:00 το απόγευμα, αμφότερες στο άγαλμα Βενιζέλου. Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ καθώς και συλλογικότητες του α/α χώρου έχουν καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Καμάρα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ