Οι Last Drive, η μπάντα που όρισε το rock’n’roll όσο καμία άλλη στη χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια, ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή παρουσιάζοντας, ανάμεσα σε πολλά παλαιότερα και αγαπημένα, το νέο της album The Last Drive, για πρώτη φορά ζωντανά στο σύνολό του, το Σάββατο 19 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι εξαιρετικοί The Karamazov Project.

«Μαζί με τα παιδιά που δουλέψαμε γι’ αυτόν τον δίσκο (Nick Ottomo Αγγλούπα, Jimmy Spliff κι ένα σωρό άλλους ανθρώπους δίπλα μας) νιώθαμε πως με την ηχογράφησή του κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος. Αυτός θα είναι να παίξεις ζωντανά τα συγκεκριμένα τραγούδια για να τους δώσεις την ενεργειακή διάσταση που έχουν ανάγκη, να τα μοιραστείς. Αυτό θα κάνουμε στις 19 του Μάη».

Οκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που οι Last Drive κυκλοφόρησαν το τελευταίο άλμπουμ τους μέχρι να ηχογραφήσουν το νέο. Το αποτέλεσμα θα το κρίνει ο καθένας ακούγοντας το album – άλλωστε, στους Drive ποτέ δεν άρεσαν τα κοσμητικά επίθετα και τα μεγάλα λόγια.

Στις οκτώ συνθέσεις, η μπάντα περιπλανιέται αβίαστα στα μονοπάτια του rock’n’roll και της ψυχεδέλειας, πέρα από περιορισμούς και στεγανά, χαρίζοντάς μας σπουδαίες στιγμές και μερικά από τα καλύτερα φωνητικά που έχουμε ακούσει ποτέ από αυτούς. Μετά από τόσο καιρό, οι Last Drive βρίσκονται σε φουλ φόρμα και το ελιξίριό τους είναι η απόλυτη αγάπη σε αυτό που κάνουν.

Το album κυκλοφορεί σε βινύλιο και CD στις 20 Απριλίου και είναι αφιερωμένο στη Drive Tribe, την κοινότητα των φίλων που στηρίζουν τη μπάντα όλα αυτά τα χρόνια, και στη μνήμη του αγαπημένου Fred Cole των Dead Moon που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Ο δίσκος θα διατίθεται και τη μέρα της συναυλίας.

Οι The Karamazov Project είναι δημιούργημα του τραγουδοποιού Πάνου Πανταζόπουλου. Ξεκινώντας από τη γενέτειρά του, την Καλαμάτα, ασχολείται με τη μουσική από τα 15 του χρόνια. Kυκλοφόρησε το ντεμπούτο album, “Out Of The Woodwork”, το 2017 στη Labyrinth Of Thoughts Records. Σε αυτό περιέχονται το single “We Agree That Love Disagrees”, η σκοτεινή μπαλάντα “Murder Blues In Love Minor” και το “Mankey Sounds”, ένα από τα καλύτερα τραγούδια της εγχώριας παραγωγής των τελευταίων δύο ετών. Μέσα στο 2018, ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις με full μπάντα, όπως θα τον δούμε και τη βραδιά της 19ης Μαΐου, πριν από τους Last Drive.

 

Το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 8μ.μ.
στο FuzzLive Music Club (Πειραιώς 209 &Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος)
Προπώληση εισιτηρίων: 10 – Ταμείο 13