Μια μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 18:00, διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Καταστολή, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή.

Η συναυλία αποτελεί απάντηση στο κρεσέντο βίας και καταστολής του τελευταίου διαστήματος, με τη μουσική και το stand-up comedy να παίρνουν πρώτη θέση στη διαμαρτυρία κατά της διαχρονικής ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Συμμετέχουν:
Άγνωστος Χειμώνας, Βandallusia, Bazooka, Coyote’s Arrow, Dury Dava, Σπύρος Γραμμένος, Εισβολέας, Αλέξ. Κτιστάκης, Π. Κυραμαργιός, Λόγος Τιμής, Πέτρος Μάλαμας, Δ. Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Υπεραστικοί, Υπόγεια Ρεύματα, Fer de Lance, Lost Bodies, ΣΤΙΧΟΙΜΑ, Small Chanter, JazzMatazz, Twinsanity, Urban Pulse

Stand-Up Comedy:
Βύρωνας Θεωδορόπουλος, Ντενίζ Ουρέμ, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Γιάννης Ρούσσος, Γιώργος Αλεβίζος, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Αλεξ Κενσιν Αποστολόπουλος, Άγγελος Σπηλιόπουλος

Διαβάστε το κείμενο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Καταστολή:

Μιλάνε για ασφάλεια, αλλά εννοούν την καταστολή.

Μιλάνε για κανονικότητα, αλλά εννοούν την αστυνομική αυθαιρεσία.

Μιλάνε για ανομία, αλλά εννοούν τις ελευθερίες.

Μιλάνε για άβατα, αλλά εννοούν τη διαφορετικότητα.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους χώρους της αντίστασης. Το άγριο ξύλο των ΜΑΤ, η αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ οι αναίτιες συλλήψεις στο σωρό, οι εκκενώσεις των καταλήψεων, τα ντου στα σινεμά και τα κλαμπ, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό κλίμα κρατικού αυταρχισμού.

Στόχος των κυβερνώντων είναι να κάμψουν όσες και όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνες-ους που αποκλίνουν από τη νόρμα του νεοσυντηρητισμού. Επίσης, επιδιώκουν να προκαταλάβουν τις αντιστάσεις που ξέρουν ότι θα γεννήσει η πολιτική τους. Πατώντας στο «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και στη διαχρονική ατιμωρησία της αστυνομικής αυθαιρεσίας, επιχειρούν να εμπεδώσουν μια κατάσταση εξαίρεσης δικαιωμάτων που μας απειλεί όλους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο αυταρχισμός αυτονόητη συνθήκη της καθημερινότητας και ο φόβος συνήθεια μας. Να ορθώσουμε μπλόκο στην καταστολή. Να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες – Όχι στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 6:00μμ στα Προπύλαια μεγάλη αντικατασταλτική συναυλία.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πορεία μνήμης και αντίστασης (Προπύλαια, 6:00μμ)

συναυλία ενάντια στην καταστολή αφίσα