Σε μια περίοδο που η Τουρκία διανύει έναν ακόμα κύκλο σκοταδισμού, το μουσικό συγκρότημα Grup Yorum στοχοποιείται και υφίσταται μια σειρά από κατασταλτικά χτυπήματα. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα ενώνονται σε μια συναυλία αλληλεγγύης στους Grup Yorum, την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Συμμετέχουν οι: Social Waste, Υπεραστικοί και Grup Yorum.

Τα μέλη του Grup Yorum, όντας όλοι τους μέλη της επαναστατικής αριστεράς, τραγουδούν για τα διαχρονικά οράματα της επανάστασης, αλλά και για το σήμερα: Για τις τρέχουσες ανάγκες, τους αγώνες και τις θυσίες του λαού, για τις απεργίες και τους εργάτες, τις εξεγέρσεις και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, τους νεκρούς διαδηλωτές, τους ένοπλους αντάρτες και την αυτοθυσία τους, τους πολιτικούς κρατούμενους και τους αγώνες τους στις φυλακές.

Το μουσικό συγκρότημα Grup Yorum, ως η πλέον αναγνωρίσιμη και δημοφιλής στον λαό δομή του Λαϊκού Μετώπου, έχει υποστεί μια σειρά από κατασταλτικά χτυπήματα, με στόχο την αδρανοποίηση και τη φίμωση του. Από τις εισβολές της αστυνομίας στο πολιτιστικό κέντρο IDIL στην Κωνσταντινούπολη, όπου διδάσκεται δωρεάν θέατρο και μουσική στους φτωχούς νεολαίους της περιοχής και την καταστροφή υποδομών και μουσικών οργάνων, μέχρι την φυλάκιση 11 μελών του Grup Yorum και την επικήρυξη άλλων 6 με το ποσό των 300.000 λιρών ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσής, γίνεται ξεκάθαρη, μια κατά τα άλλα μάταιη, απόπειρα να υποταχθεί η επαναστατική αριστερά στη βία του κράτους και να καταστεί ανενεργή.

Η απόπειρα φίμωσης του Grup Yorum, χτυπάει την επαναστατική αριστερά, όμως στοχεύει ακόμα παραπέρα. Στοχεύει το λαό της Τουρκίας στο σύνολό του. Η συναυλία αλληλεγγύης στους Grup Yorum αποτελεί μια ιστορική στιγμή που αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα. Ένα κρίσιμο στιγμιότυπο για το πως το κίνημα μπορεί και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος του προλεταριακού διεθνισμού, της αλληλεγγύης και του επαναστατικού αγώνα.

Τα τραγούδια δεν σιωπούν, οι χοροί συνεχίζονται

 

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 8μ.μ.
στην πλατεία Πρωτομαγιάς (πάνω από τη γέφυρα Μουστοξύδη, πλησίον Ευελπίδων)

CLOSE
CLOSE