συλλαλητήριο σύνταγμα αριστερά

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 25/8 για τις υποκλοπές και το αντιδημοκρατικό όργιο

Πηγή: ΠΡΙΝ

Σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών βαφτίζοντας το «νόμιμες επισυνδέσεις» και για να εκφραστεί η οργή του λαού συνολικά για την κυβερνητική πολιτική της λεηλασίας μέσω της ακρίβειας και της φτώχειας, της καταστολής και του χαφιεδισμού, του ρατσισμού και της περιβαλλοντικής καταστροφής, καλούν 15 οργανώσεις και μετωπικοί φορείς της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς.

Την Πέμπτη 25/8 ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση της Βουλής για τις υποκλοπές της ΕΥΠ — η ακριβής ημέρα θα οριστεί τη Δευτέρα 22/8, που συνεδριάζει η διάσκεψη προέδρων της βουλής.

«Μόνο η μαζική λαϊκή κινητοποίηση και οι αγώνες των εργαζομένων, του κινήματος για τις λαϊκές ελευθερίες και της νεολαίας, μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη προοπτική με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, και όχι τις προτεραιότητες του κέρδους, του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ», τονίζεται στο κοινό δελτίο τύπου.

Η παρέμβαση των 15 αριστερών οργανώσεων επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο το μαζικό κίνημα και να ανοίξει μια ανατρεπτική προοπτική, πέρα από τη δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο «θύματος» και μπαλαντέρ κυβερνητικών σχεδίων. Είναι χαρακτηριστικό το σημείο του Δελτίου Τύπου, που τονίζεται: Το «βαθύ κράτος» της ΕΥΠ δεν εκδημοκρατίζεται αλλά χρειάζεται ξεθεμελίωμα. Είναι υποκριτική η στάση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», ενώ έχει ο ίδιος επανειλημμένα υπηρετήσει, θωρακίσει, χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του σημερινού καθεστώτος.

Οι 15 αριστερές οργανώσεις υπογραμμίζουν πως «είναι ώρα σύγκρουσης για να ξηλώσουμε όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και του συστήματος κατά του εργατικού, του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος και να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Να κλιμακώσουμε την αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μην φορτωθούν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που λεηλατεί τα δικαιώματά μας».

Ολόκληρο το δελτίο τύπου των 15 οργανώσεων έχει ως εξής:

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Πέμπτη 25/8*, 7μμ, την μέρα της συνεδρίασης της Βουλής για τις υποκλοπές της ΕΥΠ

Να εκφραστεί η οργή ενάντια στην απόπειρα της κυβέρνησης να συγκαλύψει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο βαφτίζοντας το «νόμιμες επισυνδέσεις».

Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα καθαρό δείγμα ότι δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων χιλιάδων πολιτών, δημοσιογράφων, αγωνιστών, πολιτικών προσώπων, για το οποίο έχει βγει στην επιφάνεια μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία και δικαίωμα που να μην έχει καταπατήσει η κυβέρνηση επιστρατεύοντας τον σκοτεινό μηχανισμό της ΕΥΠ, παράλληλα με την αστυνομοκρατία και την επίθεση σε θεμελιώδεις ελευθερίες, τη διαδήλωση και την απεργία.

Η κυβέρνηση βουλιάζει μέσα στα αδιέξοδα της κρίσης του συστήματος με την ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα να απειλούν τις ζωές μας, με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική κρίση, τις πυρκαγιές και τη ξηρασία στην Ευρώπη, το ρατσισμό με τις απροκάλυπτες δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα.

Το «βαθύ κράτος» της ΕΥΠ δεν εκδημοκρατίζεται αλλά χρειάζεται ξεθεμελίωμα. Είναι υποκριτική η στάση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», ενώ έχει ο ίδιος επανειλημμένα υπηρετήσει, θωρακίσει, χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του σημερινού καθεστώτος.

Μόνο η μαζική λαϊκή κινητοποίηση και οι αγώνες των εργαζομένων, του κινήματος για τις λαϊκές ελευθερίες και της νεολαίας, μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη προοπτική με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, και όχι τις προτεραιότητες του κέρδους, του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Είναι ώρα σύγκρουσης για να ξηλώσουμε όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και του συστήματος κατά του εργατικού, του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος και να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Να κλιμακώσουμε την αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μην φορτωθούν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που λεηλατεί τα δικαιώματά μας.

Στο συλλαλητήριο μέχρι τώρα καλούν οι οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς:

Αναμέτρηση/ οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡΑΝ-Αριστερή Ανασύνθεση

ΑΡΑΣ-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

ΑΡΙΣ-Αριστερή Συσπείρωση

Αριστερό Ρεύμα

ΔΕΑ-Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΕΚ-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

ΕΚΚΕ

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

ΣΕΚ-Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

*Την Δευτέρα 22/8 συνεδριάζει η Διάσκεψη προέδρων της Βουλής θα καταλήξει οριστικά στη μέρα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ