Διαδηλωτές συγκρούονται με ΜΑΤ στη Χαλκιδική, ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού(vid)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης
Ευχαριστούμε τον Στέλιο Νικητόπουλο για την ανταπόκριση και τον Ιωσήφ Σεκέρογλου για το Βίντεο και τις φωτογραφίες.

Νέες συγκρούσεις σήμερα στην Χαλκιδική, αφότου, δυνάμεις τον ΜΑΤ έφραξαν τον δρόμο σε διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στη Χαλκιδική. Το πρώτο μπλόκο από τα ΜΑΤ στήθηκε 80 μέτρα περίπου πριν από το εργοστάσιο εμπλουτισμού με δύο κλούβες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για αποκλεισμό δημόσιου δρόμου, προσπάθησαν να περάσουν από πλάγια και απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ, ενώ ο κόσμος φώναζε “με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική”.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν απέναντι στα ΜΑΤ επί μιάμιση ώρα και στη συνέχεια πήγαν στο χώρο ανοιχτής εξόρυξης (open pit) όπου και πάλι βρίσκονταν άλλες διμοιρίες των ΜΑΤ και έκλειναν τον δρόμο. Οι συγκεντρωμένοι έμειναν εκεί για άλλη μία ώρα περίπου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν φωνάζοντας “ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία”. Τη συγκεκριμένη διαδήλωση οργάνωσαν οι επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν οργανωμένα και διαδηλωτές από άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων και αυτή της Θεσσαλονίκης.

 

MAT

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ