Απεργία στην αποκομιδή απορριμάτων στη Βρετανία το 1979

Συγκομιδή πατάτας. Αποκομιδή από ιδιωτικές μαφίες. Μετακομιδή των οστών της Θάτσερ

Επειδή πολλοί – μεταξύ των οποίων και ο κ.Ανδριανόπουλος – φαίνεται να μπερδεύουν τις λέξεις αποκομιδή, συγκομιδή κτλ, παρουσιάζουμε μερικά παραδείγματα που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην κατανόηση των μεταξύ τους διαφορών.

Συγκομιδή είναι η συλλογή των γεωργικών προϊόντων και η συγκέντρωσή τους σε ένα χώρο προκειμένου να πωληθούν ή να καταναλωθούν.
Μεταφορικά: Πλούσια η συγκομιδή πατάτας στο νεοφιλελεύθερο twitter.

Διακομιδή είναι η μεταφορά ασθενή η τραυματία.
Μεταφορικά: Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διακομίστηκε ο νεοφιλελευθερισμός ύστερα από την έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο «Ο υπερτιμημένος νεοφιλελευθερισμός». (διαβάστε το σχετικό κείμενο της ΕΦΣΥΝ και το αφιέρωμα του INFO-WAR

Αποκομιδή  είναι η μεταφορά και απομάκρυνση των απορριμμάτων.
Σε αρκετές περιπτώσεις η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα η αποκομιδή να περάσει στα χέρια τοπικών ή εθνικών μαφιών με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Ιταλίας. Σε άλλες περιπτώσεις οι παρεχόμενες υπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες αποκομιδής απορριμάτων ήταν τόσο χαμηλού επιπέδου που οι δήμοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει μαζί τους.

Ανακομιδή είναι η εκταφή των οστών ενός νεκρού και μεταφορά σε άλλο τάφο ή σε οστεοφυλάκιο. Η μεταφορά των οστών ονομάζεται και μετακομιδή, λέξη η οποία χρησιμοποιείται συνήθως  για την μεταφορά των οστών μετά την πάροδο τριετίας από την ταφή.
Αληθινό παράδειγμα Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων του 1978/79 στη Βρετανία οι οδοκαθαριστές σταμάτησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών και τα γραφεία τελετών την ταφή νεκρών και την μετακομιδή των οστών.
Υποθετικό παράδειγμα Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μετακομιδή των οστών της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Και αυτό, για την ιστορία, είναι το πρώτο (και ίσως το τελευταίο) τραγούδι που γράφτηκε για τα οστά της Μάργκαρετ Θάτσερ, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου της – όταν ομάδες Βρετανών γιόρταζαν μεθυσμένοι από χαρά στους δρόμους όλης της χώρας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ