Συγκέντρωση ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. στο έργο του μετρό/τραμ της Ιερουσαλήμ

Η Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες Ταξικό Μέτωπο καλεί σε στήριξη της συγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 30 Μαρτίου ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λείτουργία και συντήρηση της «Green Line» Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί του Σαββάτου στις 10:30 έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλούν οι ΕΛΜΕ ‘Α Δυτικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυριου-Φυλής, Γ’ Δυτικής Αθήνας, Β΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Πειραιά, Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου, οι ΣΕΠΕ Πειραιά “Πρόοδος” και Αν. Αττικής “Κ.Σωτηρίου” και το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό.

Στην ανακοίνωσή της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής αναφέρεται: «Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (εταιρία που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ΤΡΑΜ Α.Ε.) σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της “Green Line” Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ. H γραμμή αυτή θα περνάει από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σημεία ισραηλινών εποικισμών, εντείνοντας τον διωγμό των Παλαιστινίων».

Όπως έχει αναφερθεί σε παλιότερο θέμα του info-war.gr, εάν η διεθνής κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ κερδίσει το έργο της νέας γραμμής του ελαφριού μετρό/τραμ της Ιερουσαλήμ, οι ελληνικές εταιρίες θα εμπλακούν πλέον άμεσα και έμπρακτα στην υποστήριξη των παράνομων ισραηλινών εποικισμών. Κάτι που ενδέχεται όχι απλά να οδηγήσει στην ένταξή τους στη λίστα του ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις που στηρίζουν τους εποικισμούς, αλλά μπορεί να εγείρει και νομικές επιπτώσεις τόσο για τις ίδιες όσο και για το ελληνικό κράτος.

Ολόκληρο το κάλεσμα του Ταξικού Μετώπου:
Οι προσπάθειες ανάδειξης και εναντίωσης στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. στην κατασκευή και λειτουργία της “Green Line” Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής έχει καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο μεταφορών και υποδομών το Σάββατο 30/3 στις 10:30 το πρωί.

Βλέπουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το ισραηλινό να διευρύνεται διαρκώς περιλαμβάνοντας πέρα από ζητήματα ενέργειας, και στρατιωτικών ασκήσεων και τις συγκοινωνίες. Ενάντια λοιπόν σε ένα συνολικό σχεδιασμό που έχει ως αποτέλεσμα τον διαρκή διωγμό των Παλαιστινίων, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να βγούμε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστινίους. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να βγάλουν επιτέλους κάποια δημόσια ανακοίνωση. Ας γνωρίζουν καλά πως σε μια τέτοια περίπτωση η σιωπή σημαίνει συνενοχή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ταξικό Μέτωπο

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ