Σβήνουν τα ίχνη μετά το ταξίδι Γεωργιάδη στις ΗΠΑ

Όλο και πιο περιέργες πτυχές αποκτά η υπόθεση της υποτιθέμενης πρόσκλησης που δέχθηκε ο υπουργός υγείας από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καθώς οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα να εξαφανίσουν τα στοιχεία τους από το Ιντερνετ

Αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Γεωργιάδης χρησιμοποίησε χρήματα του ελληνικού δημοσίου για μια ιδιωτική επίσκεψη, αφού η πρόσκληση δεν έγινε από το πανεπιστήμιο αλλά από μια ιδιωτική λέσχη, στη συνέχεια ήρθε στο φως μια σειρά ύποπτων συμπτώσεων.

Όπως έγινε γνωστό, συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Τσούτσιας, ο οποίος παρουσιάζεται μαζί με τον Γιώργο Τσαρούχα να ελέγχει μια ιδιωτική εταιρεία αναλύσεων, την EOS-project.

Το βιογραφικό του Τσαρούχα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εμφανίζεται σαν πρώην «μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός» και «ειδικός σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Υγείας». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εργάστηκε «με την ηγεσία του υπουργείου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού συστήματος υγείας» και συνεργάστηκε «στενά με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» αλλά και ως σύμβουλος ιδιωτικών εταιρειών τροφίμων.

Μέχρι στιγμής όλα θα μπορούσαν να αποτελούν μια απλή σύμπτωση μέχρι τη στιγμή που οι Τσούτσιας και Τσαρούχας άρχισαν να σβήνουν μανιωδώς τα ίχνη τους από το Ιντερνετ. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του υπουργικού φιάσκου, με την «πρόσκληση-μαϊμού» από το Χάρβαρντ, τα βιογραφικά εν λόγω κυρίων εξαφανίστηκαν από τη σελίδα τους στο EOS Project.

O Γ.Τσαρούχας μάλιστα έφτασε στο σημείο να διαγράψει ολοκληρωτικά το προφίλ του από την υπηρεσία Linkedin. Εδώ μπορείτε να δείτε όμως μια απεικόνιση που αποθηκεύσαμε μόλις μια ημέρα πριν τη διαγραφή.

Μαζί με τα βιογραφικά όμως απομακρύνθηκαν από τη σελίδα της EOS Project και συγκεκριμένες φράσεις από την ταυτότητα της εταιρείας στην οποία αναφερόταν ότι προσφέρεται πρόσβαση σε σημαντικούς decision makers.

Εδώ η σελίδα πριν την επίσκεψη Γεωργιάδη

Εδώ η σελίδα μετά την επίσκεψη Γεωργιάδη

Προφανώς με μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο σε αυτή την υπόθεση. Θα αρκούσε μάλιστα η απλή εξήγηση ότι οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα ντρεπόταν να συναναστρέφεται με έναν τηλεπωλητή δεύτερης κατηγορίας, όπως ο Α. Γεωργιάδης και θα ήθελε να σβήσει κάθε σχετική αναφορά.

Όταν όμως δυο στελέχη επιχειρήσεων, που υπόσχονται πρόσβαση σε ανώτερα κλιμάκια, δηλώνουν ότι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού συστήματος υγείας και συνεργάζονταν με ιδιωτικές εταιρείες τροφίμων σβήνουν τα βιογραφικά τους μετά την επίσκεψη Γεωργιάδη είναι λογικό να προκύψουν ορισμένα ερωτήματα για το ρόλο του ίδιου του υπουργού.

Ανανέωση Τα σύντομα βιογραφικά επανήλθαν στη σελίδα της EOS Project, όπως και το προφίλ στο Linkedin, μια ημέρα μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου. Σήμερα η σελίδα δεν υπάρχει.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ