Μια μικρή ομάδα απέναντι στη βιομηχανία όπλων

StopDSEI: Πώς να μπλοκάρεις τη μεγαλύτερη έκθεση όπλων στον κόσμο

Μια ασυνήθιστη εικόνα συναντά κανείς αυτές τις μέρες στο μετρό του Λονδίνου, όπου μια αφίσα κάνει λόγο για καταπατητές ανθρώπινων δικαιωμάτων που συναντιούνται στην πόλη, σε μια έκθεση όπλων.

Η αφίσα αναφέρεται στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων (Defence & Security Equipment International – DSEI) που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Λονδίνο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και διασημότερη έκθεση πολεμικού εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο, που αποτελεί και σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπλων με τους πιθανούς αγοραστές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 56 χώρες που δέχθηκαν φέτος επίσημη πρόσκληση για την έκθεση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι 9 έχουν αυταρχικά καθεστώτα και οι 5 βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πόλεμο.

Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Σεπτεμβρίου και η οργάνωση Stop the Arms Fair, στην οποία ανήκει και η παραπάνω αφίσα, αυτή την εβδομάδα επιχειρεί να μπλοκάρει τις προετοιμασίες με μία σειρά από δράσεις και κινητοποιήσεις έξω από το χώρο της έκθεσης.

Η Stop the Arms Fair δημιουργήθηκε το 2011 αποκλειστικά για αυτό το σκοπό και υποστηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστικών ομάδων που επιθυμούν να βάλουν τέλος στις εκθέσεις όπλων που διοργανώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ