νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο συνεργάτης του info-war από τάγματα εφόδου στη Ν.Φιλαδέλφεια

Στο νοσοκομείο με τραυματισμό στο μάτι παραμένει από χθες ο συνεργάτης του Info-war.gr Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από τάγματα εφόδου που φέρονται να πρόσκεινται στην ΑΕΚ.

Ύστερα από την ολοκλήρωση εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το γήπεδο του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία ο συνεργάτης μας βιντεοσκοπούσε, οι τραμπούκοι κατάφεραν να τον απομονώσουν. Ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός κατά τη διάρκεια του οποίου των κλωτσούσαν στο πρόσωπο.

Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, η αστυνομία ήταν ενήμερη για τον κίνδυνο επεισοδίων πριν από την έναρξη της εκδήλωσης αλλά δεν έστειλε δυνάμεις στην περιοχή. Μόνο όταν οι τραμπούκοι άρχισαν να σπάνε τζάμια στο κτίριο της εκδήλωσης και ύστερα από επανειλημμένες κλήσεις έφτασαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν απέτρεψαν τον άγριο ξυλοδαρμό.

Σε ανακοίνωσή της η λαϊκή Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας καταγγέλλει την αδράνεια της αστυνομίας που οδήγησε στον τραυματισμό του συνεργάτη μας και τριών ακόμη γυναικών. Επίσης κάνει λόγο για τη δράση αδίστακτων φασιστοειδών αλλά και τις ευθύνες “όσων ανέχονται και υποθάλπουν αυτή την κατάσταση. Η ψήφιση της Κυβερνητικής τροπολογίας «φωτογραφικής» υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη και η κρατική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ευνοούν τη βαρβαρότητα που απλώνεται στην πόλη” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει τα εξής για τη στάση της αστυνομίας:
“(Η αστυνομία) άφησε ανενόχλητους τους τραμπούκους να ξετυλίξουν το δολοφονικό τους έργο, την ίδια στιγμή που, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, αστυνομικοί των ΜΑΤ, προπηλάκιζαν και χτυπούσαν με γκλομπ διαδηλωτές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις πέτρες. Ζητούσαν να διαλυθεί η πορεία στα στενά, δίνοντας βορά τον κόσμο στις ενέδρες των τραμπούκων. Επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στον σοβαρό ξυλοδαρμό στον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν μπροστά και άφησαν ανενόχλητους τους δράστες να φύγουν, ενώ οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τα θύματα του ξυλοδαρμού! Μιλάμε για την ίδια αστυνομία που, για παράδειγμα, πριν από 2 βδομάδες, προσήγαγε όλους όσοι συγκεντρώθηκαν για να πραγματοποιήσουν παρέμβαση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία των Μικέλ, αποδεικνύοντας απέναντι σε ποιες πρακτικές επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο και ποιον υπηρετεί”.

Με απειλητικά μηνύματά τους στο info-war υποστηρικτές των ταγμάτων εφόδου υποστηρίζουν τον ξυλοδαρμό και την “εκδίκηση” που όπως λένε πήραν.

Στο video που κατέγραψε ο συνεργάτης μας ακούγονται οι φωνές από την επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ