Χιόνι

Στο κρύο και την παγωνιά σκέψου και τον ντελιβερά…

Πηγή: e-oikodomos

Επικράτησε να τους λέμε «ντελιβεράδες». Λίγο πολύ όλοι έχουμε ανοίξει την πόρτα του σπιτιού μας σε κάποιο από τα «παιδιά» που με τα μηχανάκια τους μεταφέρουν και διανέμουν πίτσες, σουβλάκια, καφέδες, έγγραφα, μικροδέματα και άλλες παραγγελίες.

Άσχημες και επικίνδυνες, έτσι κι αλλιώς, οι συνθήκες δουλειάς τους, εξαντλητικά τα ωράρια, κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι οι περισσότεροι, αυτές τις μέρες υποφέρουν στην παγωνιά για το μεροκάματο και πιέζονται από τους εργοδότες τους να ρισκάρουν τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή τους στους κινδύνους που κρύβουν οι παγωμένοι δρόμοι.

Όπως και για κάθε εργαζόμενο, σε κάθε κλάδο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συσπείρωση στο σωματείο και τον αγώνα. Τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για τις συνθήκες δουλειάς, το μεροκάματο, για τη ζωή μας.

Στη Λάρισα το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλλει και διεκδικεί:

«Τις τελευταίες μέρες, που η κακοκαιρία πλήττει την πόλη μας, το Συνδικάτο μας καταγγέλλει τα φαινόμενα που έχουν λάβει χώρα σε μια σειρά από επιχειρήσεις του κλάδου (φαστ φουντ κτλ), όπου οι εργοδότες υποχρεώνουν τους συναδέλφους διανομείς να παραδίδουν παραγγελίες με το μηχανάκι τους, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν πέσει και να έχουν χτυπήσει.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην δεχτεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του και να καταγγείλει στο συνδικάτο πιέσεις που τυχόν του ασκούνται.

Ζητάμε άμεση παρέμβαση και έλεγχο από την υπηρεσία του ΣΕΠΕ.

Διεκδικούμε:

-Με ευθύνη της κάθε επιχείρησης να χορηγούνται αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες για την παράδοση των παραγγελιών

-Σε όσους συναδέλφους αυτές τις μέρες παραδίδουν παραγγελίες με τα πόδια, επίσης να χορηγείται με ευθύνη της επιχείρησης ο απαραίτητος εξοπλισμός (ειδικά παπούτσια, μπουφάν κτλ)».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ