ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ συλλαμβάνονται περισσότεροι για χρήση μαριχουάνας παρά για εγκλήματα

Οι άνθρωποι που συλλαμβάνονται για χρήση μαριχουάνας στις ΗΠΑ είναι περισσότεροι από όσους συλλαμβάνονται συνολικά για όλα τα εγκλήματα, σύμφωνα με έρευνα των οργανώσεων American Civil Liberties Union και Human Rights Watch.

Τουλάχιστον 137 χιλιάδες άτομα βρίσκονται καθημερινά φυλακισμένα με κατηγορίες για απλή κατοχή ναρκωτικών. Οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στη φυλακή επειδή έχουν προηγουμένως καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα. Απλώς περιμένουν (για μήνες ή και χρόνια) την ημέρα της δίκης, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την εγγύηση.

Κάθε 25 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ κάποιος συλλαμβάνεται για χρήση ναρκωτικών, όπως υπολογίζει η οργάνωση Human Rights Watch. Οι συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών είναι περισσότερες από εκείνες για οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, σύμφωνα με στοιχεία του FBI, που αξιοποίησαν οι δύο οργανώσεις στην έρευνά τους. Οι συλλήψεις αυτές ξεπερνούν το 1,25 εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Ο πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών στις ΗΠΑ δεν έχει ως τώρα σημειώσει καμία επιτυχία, καθώς οι αριθμοί δεν δείχνουν μείωση της χρήσης. Και ενώ όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησής της μαριχουάνας, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει πόλεμο εναντίον της.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ