ΗΠΑ - Ψύχος

Στις ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία μέχρι και για το κρύο

Εικοσιένα άτομα έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους από την «πολική δίνη» που σαρώνει τις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν επίπεδα Ανταρκτικής.

Ενώ η πολιτεία και τα ΜΜΕ ενημερώνουν για την προστασία από τις ακραίες θερμοκρασίες, η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΜSNBC, Rachel Maddow, βρήκε ευκαιρία να καταστροφολογήσει, προειδοποιώντας τους τηλεθεατές για μια πιθανή επίθεση της Ρωσίας όσο διαρκούν οι πολικές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, αν το επιθυμούσε, η Ρωσία θα μπορούσε να προκάλεσει τον θάνατο των Αμερικανών από το κρύο.

Επικαλούμενη πηγές του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών που μιλούν για δυνανότητα της Ρωσίας να προβεί σε ενέργειες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση του αμερικανικού λαού στη θέρμανση, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ «εξαρτώνται από τις καλές προθέσεις» των Ρώσων.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στη Ντακότα είναι -45℃. Τι θα γινόταν αν η Ρωσία αποφάσιζε να σταματήσει την ηλεκτρική ενέργεια στο Φάργκο σήμερα ή αν οι αγωγοί φυσικού αερίου του Σιου Φολς εξαφανίζονταν ξαφνικά στην πιο κρύα μέρα της πρόσφατης ιστορίας και δεν ήταν στο χέρι μας να τα ενεργοποιήσουμε ξανά;»

To WikiLeaks σχολίασε το περισταστικό με ένα tweet:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ