Γραμμένος ερτ πλεύρης μαρκόπουλος

Στην ΕΡΤ που πληρώνουμε θέλουμε τον Γραμμένο

Η εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπου του ζητήθηκε να παίξει το τραγούδι του «Κουκουλοφόρος», προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.

Ερώτηση στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιο, που είναι υπεύθυνος για την ΕΡΤ, κατέθεσαν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, με την οποία ζητούν ουσιαστικά τη λογοκρισία του περιεχομένου της εν λόγω εκπομπής, στοχοποιώντας παράλληλα τον καλλιτέχνη και τους συντελεστές της.

Οι δύο ακροδεξιοί βουλευτές συνδέουν το τραγούδι του Σπ. Γραμμένου με τον εμπρησμό της Μαρφίν, επικαλούμενοι το εκ νέου «άνοιγμα» της υπόθεσης στην αρχή της ερώτησής τους. Έπειτα, αφού επικαλούνται τη χρηματοδότηση της ΕΡΤ «από τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών», παραθέτουν τους στίχους του τραγουδιού.

Με την ερώτησή τους, ζητούν να υπάρξει «έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής, προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη».

Για τους τύπους, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι του Σπ. Γραμμένου γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2008, εν μέσω της εξέγερσης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ήταν η «απάντηση» του Σπ. Γραμμένου σε όσους τότε μιλούσαν συλλήβδην για «κουκουλοφόρους» αναφερόμενοι στη νεολαία που βρισκόταν στους δρόμους, κατηγορώντας τους εξεγερμένους νέους για κάθε καταστροφή, είτε αυτή γινόταν εναντίον συμβολικών στόχων από τους ίδιους, είτε από παρακρατικούς μηχανισμούς.

Κάτι που γίνεται σαφές και από τους στίχους του τραγουδιού, που οι δύο ακροδεξιοί βουλευτές παρέθεσαν στην ερώτησή τους, αλλά δεν φαίνεται να είναι ικανοί να καταλάβουν.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ