Ομπάμα Τραμπ

Στη γραμμή Ομπάμα ο Τραμπ… κρατά ανοιχτό το Γκουαντάναμο

Καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Γκουαντάναμο ο Τζέφ Σέσιονς, που επελέγη από τον Τραμπ, για τη θέση του υπουργού δικαιοσύνης, δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει ανοιχτό το Γκουαντάναμο.

Πρόκειται δηλαδή να συνεχίσει την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση να κλείσει το κολαστήριο. Πρόκειται για έναν ακόμη τομέα στον οποίο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να μείνει πιστός στην πολιτική που χάραξε ο προκάτοχός του.

Φυσικά κανένας από τους επικριτές της Κούβας, που ξεσπάθωσαν με τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, δεν αναμένουμε να σημειώσει αυτές τις ημέρες ότι τα χειρότερα βασανιστήρια και εγκλήματα στο νησί πραγματοποιούνται σε μια περιοχή που ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πως στην Ελλάδα τα κόμματα που δηλώνουν λάτρεις του Ομπάμα – όπως το Ποτάμι και ο ΣΥΡΙΖΑ – θα αντιμετωπίζουν τους επόμενους μήνες εκείνες τις κινήσεις του Τραμπ οι οποίες δεν θα διαφέρουν σε τίποτα από αυτές του Μπαράκ Ομπάμα.

Εδώ θα είμαστε για να το καταγράφουμε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ